Dagen

Började imorse med att rida ut på Praise med Pappa som red Bella. Galopperade på svensbodavägen ganska friskt. Skulle åkt till Täby med Bella men banan var jättedålig sa alla där så lät bli. (Hoppas den blir bra till söndag då det inte blir inställt.)
 
 
Red ut på Lucy med Signe. Red mot Vad men fick vända då vi båda skulle till en naprapat och bokade tiderna efter varandra för att det skulle vara smidigt. Lucy var iaf trevlig idag. 
 
Hos naprapaten så gick det bra. Har haft ont i ryggen ett tag och han knäckte lite och massera. Mina muskler hade låst sig om jag fattade rätt. 
 
 
När jag kom hem igen åkte jag och pappa till ridhuset i Vad med Nobel och Money. Hoppade och Nobel var superfin. Lite seg men hoppade bra och sög mot hindret! 
 

Dagens ridpass

Red ut på Lucy med Alexandra som red Baldur och pappa som red Praise. Red påvägen mot Roo Gård. Jag har haft jätteont i ryggen till och från senaste tiden så jag vände efter 20 min då jag inte kunde sitta upp utan fick stå hela tiden!
 
 
Lastttränade sen Lucy som skötte sig bra, stod emot men var bara lite stoig som var lätt övertalat. Lasttränar fast hästarna i vanliga fall går in bara för att det är bra träning. 
Nobel som i vanliga fall är superlätt att lasta var inte lätt!!! Ny transport borde inte vara ett problem... Kanske är för han inte åkt på ett tag, under tävlingsäsongen åker han ju mycket men nu under vintern har vi knappt tränat.
 
Han stegrade och hoppade runt. Började med repgrimma och sen tog jag kedjegrimmskaft. Sen ibland använder jag spö för att visa hästen i rätt riktning, men inte idag då jag provade men Nobel blev bara stressad då. 
Slutade med att han galopperade rakt över mig. Gav upp då det bara blev stressigt och jag var på fel humör. 
 
 

3/2- Bella starter

Bella startar på Täby Galopp den 3/2, alltså på söndag. 
Hon ska gå 1350 m med Jacob Johansen på ryggen. Jacob är en väldigt duktig jockey och låg 2 på listan 2012 efter P-A. Han har ridit henne innan och red i stallet på Jägersro när hon stod där innan hon flyttade till oss.
Så det ser vi fram emot. 
 
På torsdag ska hon gå snabbt och Colin ska ta tid. Hon har känts lite seg senaste tiden så hoppas hon känns bra på torsdag. Blir pappa som rider henne då (enligt honom, ska tas en diskussion om det). 
 
Foto: Anna, daich.blogg.se

kontroll var det...

Miceala hängde med hem idag så red vi ut på Nobel och Baldur. Red runt sjön, första gången på länge! Var itne lätt ridet då det har ramlat mycket träd överallt. Lite gick att hoppa över, men det mesta fick vi rida runt. 
Hästarna var pigga.
Nobel var väldigt stark. 
 
Kontrollen var inte så bra kom vi fram till... Vi gillar när det går fort och hästarna. Hästarna blir starka och vi orkar inte hålla dom. Men kul var det!
 
 

Gårdagen

Igår red jag Lucy på morgonen, red på banan och sen lite i skogen bara och lekred för att få bort energin.
 
Vid 13 kom gäster då Jenny fyllde 20 i tisdags och vi firade det i går. Åkte skoter som vi köpte i fredags, åkte snowracer bakom och träffade folk jag inte träffar så ofta så det var kul :)
 
 
 
 
 

Fina nya täcken

I veckan kom ridtäcken till galoppen då. Fick 2 egna, ett fleece och ett fodrat. På båda stod det "Rödjare Racing" på ena sidan och på andra sidan "Elin". Sen har vi täcken med Rödjare Racing på båda och pappa har täcken med sitt namn. Dom är så fina :) 
 
 
 

Bella på banan igår

Igår åkte vi till Täby Galopp på morgonen med Bella och Money. Innan vi red fikade vi hos Patrick. 
 
Jag red Bella, första gången jag red henne på Täby galopp sen jag ramlade av så var lite nervös hur det skulle gå. Men igår hann jag ta tillbaka innan hon fick övertaget då jag var beredd på att hon skulle vara stark, måste alltid vara steget före för när hon väl drar då är det försent. 
 
Igår var Bella iaf jättehärlig! Vi började cantra vid 1200 och sen ökade vi succesivt och gick snabbt sista 400m. 
 
 
Red ut på Nobel hemma med Alexandra som är medryttare på Baldur. Red till travvägen. Nobel var väldigt pigg! Kontrollen när vi galopperade hemåt var sådär då Baldur och Nobel gillar båda att tävla mot varandra... Men det var kul :)
 
 
 
 

Bloggar senare

Haft en superdag idag (igår egentligen för klockan är över 24 men för mig är det fortfarande lördag i hjärnan).
 
Bloggar senare, ska sova nu för haft gäster hela kvällen och får ännu fler imorrn! 
 

Ny hästtransport

Idag överraskade pappa med en ny hästtransport :D
 
Hjulen kan röra sig, så är vägen ojämn rör sig transporten ändå jämnt så hästen inte känner av något. 
 
Den är ganska lång där hästen står och hög.
 
 
Har dörrar från båda hållen in. Dörr till utrustningen både utifrån och in i ifrån. Inne är det en skjutdörr!
 
Utrustningsdelen är väldigt stor och allt får bra plats :)
 
Nu kommer hästarna åka bra!
 
 

Inköp

Har insett att Praise och måste få ett eget träns då alla stora delar lite.
Till Praise tänkte jag köpa ett vanligt Aachenträns, svart och ett pannband. 
Vet inte om jag ska ha 2-delat eller 3-delat... 
 

 
Förut gillade jag inte alls dom här pannbanden men har ändrat mig.
 
Bella ska ha Aachenträns också och skulle vilja ha ett svart pannband som det här under fast med rött istället för silvirga. 
 
Till Lucy vill jag köpa det här tränset med små hjärtan på. Inget träns jag egentligen skulle vilja ha på vilken häst som helst men kan nog passa lilla söta prinssesan Lucy.
 
 
Nobel har precis fått en ny röd grimma. Antingen får Praise en likadan eller ska han få en det står "Gangster" på... Vi får se vad jag hittar då han behöver en ny grimma. Ska köpa någon godisleksak också till Praise i första hand då han kan bli rastlös och Nobel och Money brukar älska att äta dom men inte leka så kanske passar Praise i boxen.
Sen ska lite lädergrimmor och lite grimmskaft köpas in :) Måste fylla på lagret nu, grimmor och grimskaft går alltid åt.

Kall dag och snöskoter

Idag efter skolan åkte jag och Signes hennes snöskoter på isen. Körde lite och det var hur kul som helst! Fort gick det... Var lite svårt att styra i den farten i snön men är väl något man lär sig då jag inte trodde det skulle vara så trögt som det var.
 
Red sen Nobel. Red på banan, travhoppade lite lågt och Nobel var pigg! 
Lucy red jag ut på med Signe. Var iskallt. Red till travslingan i skogen som en travtränare har som vi får rida på. 
 

Praise

Praise är nu vår häst. Lika bra att jag berättar som det är alltså. 

Praise är en ren chansning då han innan varit skadad och har en sjukdom som heter kissing spines, det innebär att ryggradens kotor sitter för tätt, finns i olika grader och vissa hästar har så dom till och med VÄXT ihop (!), det finns ingen helt klar förklaring varför en häst får det så då hästar som aldrig blivit ridna och levt fritt även kan ha det, antagligen något hästen föds med som sedan kan utvecklas. Enligt forskning har ca 70% av alla hästar någon form av kissing spines.  

Praise ska gå på banan, inte lika hårt som Bella. Bella håller för att vara galoppör då det är en väldigt stor belastning och hästen måste vara rätt byggd. Men veterinär och Helene (massören) säger att Bella har en väldigt bra kroppsbyggnad. 

Praise ska vi alltså prova att fortsätta som galoppör men kommer även tränas som ridhäst. Det är viktigt att han arbetar med ryggen och sträcker ut den, går i låg form bla. 

Vi tog honom av omständigheterna då vi verkligen blivit fast för honom och han verkar trivas så bra och blivit så lugn, han är en helt annan häst sen han kom till oss. Inte den sorts häst vi tänkt oss att ha men hade inte klarat av att lämna ifrån oss honom nu då han är så underbar♥ 

 
 
 
 
 
 
 

Onsdagar -.-

Onsdagar är den värsta skoldagen. Inga raster och bara sega lektioner. Efter skolan åkte jag och Signe (igen) till Norrtälje. Jag skulle kolla på en jacka jag sett och sen åka hem. Men jackan var slut så hittade en tröja istället ;) Sen köpte jag en ny stiftpenna till skolan och mobilskydd fram och såna nödvändiga saker. Tiden glömdes bort helt enkelt. 
 
Hemma sen red jag Nobel och Lucy gick med. Red på banan och ibörjan var Lucy lös och sprang med och sen hade jag grimskaft till då det var mer kontrollerat. 
 
 
Praise red jag på banan. Gick med honom först så ryggen skulle bli varm då han bråkar lite vid uppsittningen annars. Han var fin, lite stel som vanligt men bättre idag i högervarv som är hans värsta varv på ridbanan. Hade en bom i mitten som jag gjorde galoppombyte över Gick riktigt bra, praise verkade tycka det var kul!
 

Vad är det för fel på våra hästar?

Börjar med Bella som dricker ut Lussans vattenkopp och nu har även Praise börjat dricka ut Nobels!


Mot skolan

Har fått våra klasströjor, äntligen. Det tog typ 3 månader för klassen att bestämma tryck! 3 månader för ett litet tryck på en tröja. Sen varit krångligt med att alla ändrar storlek och färg osv hela tiden. Men nu har vi iaf fått dom ;)

Nu ska jag åka till skolan och hämta Signe innan. Släppte ut hästarna på morgonen.


Ännu en hästfri dag

Jenny fyller år idag så efter skolan åkt vi till stan ( Stockholm) och åt på en restaurang. Ska sova nu är trött idag med... Men imorrn ska jag allt rida! ;)


Bra dag utan häst

Måndag, alltid lika segt. Skola var inte super seriös idag då alla i klassen verkade vara okoncentrerade...

Efter skolan åkte jag först till en verkstad med mopedbilen då ett hjul hade pyspunka när det var klart åkte jag snabbt hem för att mocka, var mega super snabb, 2 boxar på 10 min och det var inte slarvigt! Sen hämtade jag Signe som slutade senare än mig. Åkte in till Norrtälje då Signe hade fått biljetter till en bio :) Såg en oväntad vänskap, jätteroligt film, tips att se.
Kom hem nu en stund sen, hälsat på hästarna och ska sova nu. Är ovanligt trött...


Dressyrlektion

Idag var det dressyrlektion med Lucy för Lollo som jag tränat för en gång innan Lucy vilade. Lollo är verkligen hur bra som helst!
Jag skulle inte säga att det var dressyrlektion egentligen för Lollo hjälper mig bygga upp Lucy och hitta lösningar på problem. Idag visade jag problemet med hoppningen, Lussan stannar. Det går inte att beskriva riktigt hur en lektion ser ut och vad vi tränade men jag tror verkligen Lollo kan hjälpa mig med att få Lucy att hoppa igen. 
Har fått lite övningar att göra. Bla:
 
Full med tankar och trött av allt nytt jag lär mig. Så glad att vi hittade Lollo :) 
 

Flera ridturer i kylan

Hos Patrick idag tycker jag att det gick bra. Red samma häst som första gången jag red där, Redwing. Hon är riktigt trevlig, lyssnar bra och inte stark, gillar verkligen den hästen. Tycker den har utvecklas sen sist :)
Vi travde till 1350 och cantrade ett varv. 
 
 
Var fint väder så bestämde mig för att ta en tur på Nobel och slåg 2 flugor i en smäll ;) Lucy fick hänga med på sidan. Börjde på banan så jag såg att jag hade kontroll och sen gick vi i skogen, blev även en kort galopp på en äng. Var inga problem att ha kontroll på båda. Dom var pigga men red inte så länge och det var lättast att ha kontroll i traven faktiskt.
Spara både tid och energi. 
 
 
Red Praise med pappa som red Bella. Galopperade som vanlig svensbodavägen. Han var fin. Lite stark men inge svår att hålla.
det var så kallt så Prisse började till och med frysa tror jag... eller iaf hans hår.
 
 

...


Kallt

Påväg till galoppen nu. Kommer frysa ihjäl... Ska rida hos Patrick, skulle ridit Money och Bella också men Bella krånglar vid lastningen igen. Inte för jag gråter över att slipp rida 2 turer där idag ;)


Ridit i boxen

Eftersom det är svinkallt och jag hade ingen häst som var super viktig att rida så valde jag att låta bli.
Red lite i stallet istället ;) Satt på Nobel och chillade och tog en tur i gången (in till money box pappa mockade för Nobel ville in där). 
Sen fick Lucy stå ut med mig också. 
 
Frågan är om hästarna eller jag tyckte det var roligast
 
Praise har lärt sig att dricka ur vattenkopp. Haft hink tills några dagar sen då pappa såg honom dricka ur Nobels vatten kopp (som Bella gör ur Lussans) och då tog vi bort hinken. Idag drack han ur sin egna :D 
 
 

Fälttävlan

Har alltid velat börja med fälttävlan men inte haft möjligheten och det ordengliga suget. Sen har den där dressyren alltid varit ett minus som stoppat mig ännu mer... Nu mejlas och googlar för fullt här på min dator då jag bestämt att jag faktsikt ska ta grönt kort för fälttävlan. Det är första steget. 
 
 
Svårt att hitta en kurs då inte många ridklubbar har det, även fel tid på året men lika bra att börja leta så jag inte missa något. 
Sen får vi se vad som händer med att starta men när jag väl är igång tror jag att det bara kommer flytta på :)
 
Roo gård har en liten terrängbana som jag red Nobel på i våras och han har aldrig varit så pigg mot ett hinder innan, så han vill jag starta bara för skojs skull då dressyren inte skulle gå bra och det är tydligen ganska avgörande. 
 
 
 

Helt ok dag

Idag var skolan faktiskt helt okej.
Första lektionen var engelska och var inte så mycket, gick igenom en läxa och typ läste och... gjorde inte mycket.
Andra lektionen= SO, var prov men visste frågorna innan så vara bara att minnas svaren ;) Sen resten av lektionen var det film. 
 
Efter lunch hade vi idrott. Skulle vara ute i -20, självklart hade jag glömt underställströja. Med dunjacka överlevde jag! Spelade rugby i snön (alla springer runt och mular varandra). Stackars vissa låg i snön oavbrutet hela lektionen. Band annat Signe som både har mig och sin bror...
 
Avslutade dagen med svenska och gjorde ett gammalt nationellt prov. 
 
Nu ska jag ut till stallet och fixa. Får se om Nobel får en skrittur eller inte. 
 
 
 
 
 

Fina Bella

Foto: Anna Söderberg
 

Dagens ridpass med Micaela

Idag hängde Micaela med hem och red. Red först Baldur och Praise på svensbodavägen. Praise gick jättefint. Han var härlig. Fick ta och ge då han blev lite hängig i handen.
Baldur har jag itne så mycket koll på men han rusade inte idag som han brukar göra i galoppen ;)
 
 
Red sen Lucy som igår. Lite lugnare då jag bara ville se om hon var lika posetiv eller verkade annorlunda då jag var rädd för att hon vägrade pga smärta. Idag var hon lika glad så då är det bara viljan i ridhuset som inte finns! Micaela filmade så när jag får tid ska jag fixa den så ni får se.
Slutade med att Micaela travade av Lussan.
 
 

Dagens ridpass

Praise red jag på ridbanan. Han var fin. Går fint i form men svår att ställa för han är så stel i sidorna. Jobbade med ställa på rakt spår då han inte ska gå på böjt spår i onödan. I vänster sida var han lätt att få loss men i höger blev det bockning och studsa på stället. Så fort det släppte lite var jag nöjd med han.
 
 
Lucy red jag på hack på ridbanan. Hon var pigg. Eftersom hon vägrade hoppa på träningen provade jag nu. Tror inte hon är någon ridhus-häst då det var väldig fart på henne! Hoppade över snödrivor, runda saker man brukar ha stora snörren på (bygg saker typ) och sen vanligt hinder. Det var inga problem, hon tyckte att byggsaken var lite läskig i början men efter att fått kolla in dom var det inga problem. Flög över allt och tevkade inte, kom fel men bryde sig inte. Ska nog bli en fälttävlansponny. Inte för jag hade super mycket att säga till om... Men var målet med passet att hon skulle tycka det var kul :)
 
 
Money red jag också. Gjorde samma som med Lussan. Money var inte så trevlig i början. Munnen och skänkeln lyssnade han inte på alls. Så fick först jobb igenom honom. Han hoppade bra, efter ett tag insåg han att det var enklare att springa igenom snödrivorna. Men hindret tog han bra, hoppade snett och Money fick själv välja lite avstånd och tempo så styrde jag och hjälpte till när det behövdes. Han var pigg och trevlig. 
 
 

Fullt upp

Igår var det hoppträning med Lucy som jag redan glömt. Men kan säga: köp aldrig ett sto och verkligen aldrig ett ponnysto... 
Var i ett nytt ridhus som ligger 20 min bort, det var större och ljusare än i Vad men dock var underlaget hårt på vissa ställen och kallare.
 
 
Idag red jag ut på Praise med Alexandra som är medryttare på Baldur. Snöade FÖÖÖR mycket då vi inte såg något så efter ett försök att rida på svensboda vägen red vi hemåt. Praise var iaf pigg och kändes fin :)
 
 
Nu sitter jag och gör ett svenska prov till klassen imorgon... Vår lärare frågade efter frivilliga och då utan att jag visste det anmälde Signe mig (och sig själv) plötsligt. Men bra för betyget! Så hinner inte blogga just nu.
 
 
 

Plastic

Imorse åkte jag och pappa till Täby Galopp för att träna på Plastic innan tävlingarna drog igång med Annelie Hollstenius. Hon gav väldigt mycket bra tips! Det var kul och men behöver träna lite. Går bra att stå och rulla, men när vi skulle krypa ihop och rida finish blev det jobbigt efter ett tag... 
 
 

Hoppsadel istället för galoppsadel

Igår tog jag och pappa och provade hoppsadel på Praise. Gick med honom på ridbanan och han skötte sig super. Red lite med den och han verkade bry sig. 
 
Idag red jag ut med pappa som red Bella. Hade hoppsadel igen. Han gick super idag. 
 
 
Lucy red jag ut på idag med Signe. Samma väg som vanligt då vi vill galoppera och ett träd har gått av som vi kan hoppa över :) Lussan gick bra men orkade inte att hålla formen idag då det har snöat och vara ganska tungt.
 

Gårdagens ridpass

Igår red jag ut på Praise barbacka. Han var jättefin. Pigg och förösker att inte få arbeta men när han insåg att jag inte gav upp var det bara att anstränga sig lite ;) 
 
Hoppade Baldur också. Han var fin, red på vanligt tränsbett utan att det blev bråkigt mellan oss. Avslutade med att rida ut en sväng.
 
 
 
 

Lovet slut- mörker turer igen

Idag började skolan som betyder ridturer i mörkret igen. 
 
Började med att rida Praise. Han var jättefin. Galopperade lite idag för första gången sen provridningen, han var underbar! Har blivit mycket keligare senaste tiden :)
 
Praise älskar att hålla i borstarna. Han är lite knäpp ♥
 
 
Red sen ut med Signe samma väg som igår. Idag var Lucy jättefin från början. Gick i fin form i en lugn galopp utan att protostera när jag korta och längde. På vägen tillbaka drog vi på lite och då var det energi i lilltjejen!
I traven brukar Lucy ofta vilja galoppera och busa men idag avr det inga problem med traven.
 
 

Carabella

Alla bilder fotade av Fredriks som är delägare i Raahin. Kul med någon som tog bilder! Jag tycker den längst ner är superfin när man ser ångan från alla hästar i luften.            
 

Filmer

Hittade lite filmer från i somras och höstas :) 
Första är hoppträning på Roo med Money.
Den andra är det lite blandat.
 
 
 

Behandling av hästarna

Idag kom Helene till oss som kommer och känner på hästara och behandlar dom om hon känner något. Även hon som varit hos Raahin och behandlat honom. 
 
Bella kändes fin. Hon hade en bra kroppsbyggnad som galoppör. Hon var lite stel i någon kota och i ett knä, men Helene sa att det inte var konstigt eftersom hon tävlade igår och det tar hårt på hästen. Nu ska Bella vila/ ta det lugnt några dagar!
 
 
Hon kollade Nobel eftersom jag känt att något är fel med vänsteridan då han inte vill ta vänstergalopp och drar till höger. Nobel var stel i vänstra bogen och det är antagligen för han sträckt sig i vänsterfram knä. Hon trodde att han hade gjort det i hagen eftersom det kom så plösligt.
Han blev böjd men visade inte mycket. Blev behandlad med laser och ska vila nu ca 10 dar. 
 
 
Red ut på Lucy med Signe. Lussan var pigg. Galopperade på "svensbodavägen". Minsta lilla pinne flög Lussn över. Hon var verkligen glad idag :) I slutet gick hon fint och studsade inte runt.
 
 

Tävlingsdagen

Bella gjorde sitt bästa idag. Hon orkade enda till 600 sen orkade hon inte mer sa Annelie som red, eller hon kunde drivit på henne så hon inte kom sist men var ingen ide då det inte var någon prispeng placering hon skulle kommit upp i. 
 
Så nu är första starten gjord iaf. Ska starta kortare distans nästa gång men måste börja någonstans. Träffade dom som födde upp Bella också :) Jättetrevliga! 
Vi är nöjda, Bella såg fin ut hela vägen och aldrig startat så här långt innan. 
 
Signe, Bella, jag
(Bella är näst först)
 

Dagen

Lucy red jag först på banan. Hon gick fint i skritten och traven men orkade inte hålla formen längre stunder, men när hon väl orkade så trampade hon på med bakbenen bättre än någonsin. I galoppen studsade hon bara runt och hade för mycket energi så stack ut och galopperade av henne så ska jag försöka göra nytt försök imorgon innan vi åker om jag hinner :)
 
 
Nobel red jag ut på med pappa som red Money. Galopperade på så kallade svensbodavägen. Perfekt var det. Nobel var pigg och inte stark alls.
 
 
Har borstat Bella och tvättat ur hennes svans då den var grå och inte svart. Är väldigt nogrant inom galoppen med doping så som tur var hittade jag ett hästschampo det stod tydligt på att det inte innehöll några dopingmedel. 
 
Klippte Lucy nu på kvällen. Klippmaskinens blad behöver vekligen slippas för dom är jättedåliga. Men hon är iaf klippt och ingen behöver se henne just nu utom jag ;)
 

Solen på täby

Morgonen började tidigt hemma hos oss. 4 hästar skulle till galoppen. Just nu har vi en lastbil vi får in 2 hästar i och sen vår transport. Så hängde transporten på lastbilen.
 
 
Baldur och Lucy skulle mätas, Bella och Money skulle gå på banan innan.
Brodda av ponnyerna och sadlade och fixade allt. I med hästarna. Alla går snällt in utom Baldur som tar 20 min på sig.
 
På Täby red jag Money som gick jättefint. Han lyssnade bra och var (som vanligt) underbar att rida. Pappa sa att Bella också gick fint men hon var stark. Det var skönt väder och solen lyste på banan.
 
 
Gick sen och hälsade på i Raahins stall och sen vidare med ponnyerna till mätningen nere på kliniken. Usch, vad nervös jag var för vissa tycker Lucy har blivit så stor.
Lucy var väldigt spänd under mätningen och tyckte inte alls om det.
Baldur stod och sov...
Båda blev 145 cm. Skönt att ha det överstökat. Lucy har slutmätning om 2 år så det är ett tag kvar till nästa gång :)
 
 

Gårdagen

Igår så red Alexandra och jag ut och sen en stund på banan. Det gick bra. Lucy var tittig i skogen men orkade inte bråka med henne så Baldur fick gå först så var det inga problem :) Red sen en stund på banan. Då gick hon fint, måste börja med dressyren nu och få bort all underhals och lite mer muskler ska få byggas. 
 

Hoppträningen gick sådär... inte dåligt men inte bra heller. Innan hindrena höll Nobel på att låsa sig fast i väntersida. Han hoppade bra men avstånden blev inge vidare då jag inte kunde få fram något avstånd då jag inte hade någon galopp att jobba med. 
Nobel var slö men ändå pigg på något sätt. Han var i princip inge av allt igår ;)
Krånglade till allt innan hindret men hoppade bra.
Komplicerat.
 
 

Dagens planer:

Idag åker pappa med Bella till angarn för att göra intervaller på rakbanan. Jag skulle hängt med men hinner inte för en tjej som heter Alexandra ska anatgligen bli medryttare på Baldur och jag ska visa henne hur stallet fungerar. Sen ska vi rida en sväng. 
Så rider ut på Lucy idag med Alexandra på Baldur. 
 
I eftermiddag är det hoppträning med Nobel för Bea. Var sugen på att ta Lucy men hon är inte helt i form ännu för att åka på hoppträning. 
 
Nu ska jag ut i stallet och fixa mina hästar så det är klart. Tänkte försöka klippa Lucy idag då hon fått mycket päls och inte velat klippa henne när hon vilade. 
 

Söndag 6/1

Bella ska springa 2400. Hon har bara sprungit korta distanser innan men vi vill prova oss fram. Får se om hon orkar, vi vet inte alls vilken form hon är i. Hon känns fin och på banan när vi varit där har hon utan problem orkat. Så rena chansningen alltså på söndag för oss. Men vi kan inget och man måste börja någonstans för att lära sig! 
 
 

Första ridpassen 2013

Började rida ut på Nobel med Signe. Nobel var pigg och kändes fin. 
 
Red sen Bella. Var ingen höjdar tur. Hon har vilade igår och jag valde att rida på snälla D-ringar bettet så en ganska stark häst... Halt på alla vägar och hon har aliminum skor fram då hovslagaren kände att det var onödigt att slå på en järnsko en vecka innan han skulle byta för hovens skull. Men tänte rida in i skogen och galoppera på en traktor väg. Bella vägrade gå över ett dike som vattnet rann i! 
 
Praise gjorde jag snabbt i ordning för det var påväg att bli mörkt och ville rida innan. Han gick fint men var lite bråkig med att gå framåt vissa stunder. Så kollade hovarna och då hade en söm börjat lossna och skon glappade lite. Så det var skönt att det var en anledning till att han stod emot till och från. Vår hovslagare säger att många hästar har problem med skorna nu då snön är så tung och hästarna trampar sig själva då stegen blir stora och inte hinner undan med fram. 
 
Lucy skulle ridas men var på ganska dåligt humör efter 2 misslyckade turer och att sätta sig på Lucy med dåligt humör är ingen vidare bra ide. 
 
 
 

RSS 2.0