Bussen

Sitter på bussen mot Stockholm. Ska på teater med klassen. Men jag, Elin, Miranda, Alex och Signe fick ta en buss tidigare så vi hinner shoppa lite innan :)


Skolan

Hemma från skolan nu. Var ovanligt seg dag... Lektion efter lektion. Ska rida ut med Signe idag igen, höjdpunkten på dagen ;)


Uteritter B & L

Idag red jag ut med Signe på Lucy. Red runt Vad så blev en långtur :)

Bytte hästar.

Då red jag Baldur. Så red jag och Signe en sväng runt sjön.
Blev en av dom flumumigare ridturen men var roligt... Som vanligt :)


Dramatisk dag

Idag vaknad jag och mamma vid 4 på morgonen. Kastade oss i väg för att leta efter Skipper innan köerna! Sen har vi gått och gått och gått...

Det är så skönt att vi hittat honom. Lättnad.
Skönt att kunna sova inatt. Natten till idag sov jag inget.

Nu sitter jag hemma framför TV:en :)


Skipper är tillbaka

Skipper är tillbaka nu :) Det var en som hittade honom på en tomt i Älvsjö. Han är tyvärr halt men bättre att han är halt än att han är borta!


SNÄLLA, HJÄLP OCH SPRID!

Vår hund Skipper försvann igår den 26/8 vid Åmänningevägen i Årsta. han är en Irish soft coated wheaten terrier med kortklippt beige-vit päls, och hade vid försvinnande en blå scarf runt halsen. Om någon har sett eller ser honom, ring polisen på 08-11414 så snart som möjligt. Snälla, sprid detta vidare, all hjälp uppskattas!


Ny jacka- check

Har precis köpt en ny skinnjacka. Min svarta jag har nu är väl använd så känner att det är dags att byta eller låta den få avbelastning...
Är nöjd över valet! Den är snyggare i verkligheten :) Väntar bara på att få den, är beställd från England så kan ta ett tag om jag har otur.


Blogg appen funkar

Ser nu att blogg.se's app funkar igen :) så då blir det bättre bloggning från min sida! Kan även försöka uppdatera lite från skolan och vardagligt.


Gårdagen

Igår efter tävlingen så var jag och Jessica (min syster) med en tjej som heter Felicia. hennes familj, alltså våra kompisar och kollade när jag tävlade så åkte sen Felicia med oss hem till gården. Vi åkte till Norrtälje- köpte lite grejer och kollade på film på kvällen hemma hos oss.
Orkade inte blogga och hade inte tid ;)
 

Tävling igår

Igår var det tävling på Roo Gård. Första tävlingen efter sommaren så hoppade lågt och för att komma igång.
 
Lucy: 80 cm, Clear Round
Lucy var lagom pigg men lyssnade bra. Vi fick ett bra tempo som hon hoppade bra ut. Något stort språng men hellre än att hon hoppar nära. Blev 0:a. 
  
Nobel 80 cm, Clear Rund

Nobel var seg och jag fick verkligen inte fram honom! Men vi kom över alla hinder och Nobel hoppade ifrån ordentligt kändes det som. Fick bra språng men hade dåligt tempo. Vi blev alltså 0:a men är inte nöjd över rundan. 

Jag hade pelham på Nobel för han har varit svår att få tag i och bli bara hängig. Han hoppar bättre med pelham och får rundare språng känns det som men står i mot mer.

 
 
(inte från igår)
 
Nobel, 90 cm A:0/A:0
 
Jag hade inga större förväntningar men byte till vanligt 3-delat bett så Nobel kanske inte skulle bromsa sig själv lika mycket. Jag galopperade nästan bara fram. Han kändes väldigt pigg :) 

Inne på banan gasade jag på 2 varv innan jag startade och Nobel bjöd verkligen. 

I omhoppningen valde jag att satsa men lagom. Första hindret tänkte han stanna på men skänkla på så hoppade han. Sen flöt det på och sista hindret blev en chansning, kom lite snävt men med vilja, vi gjorde det :D Blev 0,0:a oh 2:a :) Var 1 hundra del långsammare än vinnaren. 

Lucy, 90 cm Avd B
 
Lucy kändes bra som innan. Blev lite slö i sprången i slutet och tappade bakbenen. Så blev ett nerslag, alltså 4 fel. Fick sätta tillbaka henne lite i en av svängarna då hon glömde att vi var ett team. Redan på framhoppningen att hon tyckte att det var lågt och enkelt och slutar då lyssna på mig lite och hoppar av när hon vill... Men är nöjd över rundan :)
 
 
 
 
 

Stallet hela kvällen

Igpr var jag i stallet nästan hela kvällen. Red ut med Signe på Nobel. Lucy red jag någon blandning på. Hästarna kändes fina och pigga :)
Resten av kvällen duschade jag hästarna och fixade allt inför tävlingen. Så nu ska jag bara borsta av dom så åker vi sen!
 
Tävlingen är på Roo Gård, ligger bara 15 min här ifrån. 
 

Gårdagen

Igår efetr skolan gjorde jag och Signe ett nytt försök av att rida ut. Så red runt Vad, med regnkläder den här gången... Men såklart så regnar det inte lika mycket. Så först blev det en sväng med Nobel och Signe red sin häst Charente.
 
Sen red vi en till långtur. Red till ett traktorspår som vi red på för första gången så gick lite vilse. Då red jag Lucy och Signe sin häst Sam. Så blev 2 ordengliga uteritter igår :)
 

Bloggar imorrn!

Förlåt för mitt bloggand idag. Har haft fullt upp! Men bloggar imorgon, jag lovar.
Ska lägga mig nu. Är slutkörd idag :)
 
God natt

Trevligt väder...

Idag efter skolan så red jag och Signe ut. det började ösregna precis när vi kom till skogen. Så stod inne bland granarna ett tag men det började regna igenom så galopperade/trava fort hem. Vi hade extra bråttom för ingen av oss hade vattentätakläder så mobilerna var i fara ;)
 
Var helt dygnsur när jag in... Helt onödig ridtur alltså!
Kunde lika gärna stannat inne alltså.
 
 
Så har tagit in hästarna nu så får dom stå inne en stund och så fick dom mat. Har smörjt alla sadlar, träns, lädergrimmor, stövlar osv.
 

Raahin

                                                                                    Jag, pappa, träckaren och Raahin
 
Raahin är ett engelskt fullblod som är en valack född 2008. 
Vi har honom i träning hos Kvisla Racing. Vi delar honom med pappas kompis Fredrik. 
Vi var över till England och köpte honom på akution i New Market , köpte honom 25 oktober 2011. 
 
Raahin har startat 5 gånger under tiden vi haft honom. Varav 3 gånger har han vunnit. Raahin går bäst på dirt track hittills. 
Så han står inte här hemma hos oss!
 
Läs mer om Raahin från Kvisla Racings hemsida:
http://kvisla-racing.com/?page_id=1495
Hemsidan:
kvisla-racing.com

Skolan

Ska till skolan nu. Andra dagen och jag har redan tröttna helt, känns som vi aldrig hade sommarlov...
Men bara att bita ihop! Har släppt ut hästarna nu på morgonen så tidschemat håller inte som vanligt. Så måste skynda mig nu, ska hämta Signe med moppen 08.15. 
 

Uteritt

Efter hoppträningen red jag och pappa ut på Baldur och Nobel. Jag red Nobel och pappa Baldur. Red runt sjön. Vi bor vid en sjö och så kan man rida en väg runt den på ca 1 timme.
Hästarna var glada och pigga och det blev fullfart som vanligt när jag och pappa rider :)
 

Red Money

(klicka för större bilder)
 
Money är pappas häst. Han är ett engelsk Fullblod född 2001. Världens snällaste häst som alltid gör sitt bästa. Min syster Jessica har tävlat dressyr på honom, jag och pappa hoppning och sen har han även fått gå ridhäst löpp med pappa och tränat på Täby. Han är gammal galoppör men hur cool som på banan. 
En perfekt häst som verkligen gör allt. Kan dock vara osäker när man rider ut på honom själv.
Han är ca 168 i mankhöjd. 
 

Baldur från Vena

(klicka för större bilder)
 
Baldur är en islandshäst född 2001. Han är mest min mammas häst men får stå ut med det mesta... Inte alla islänningar som hoppar 135 cm, inte alla islänningar som får galoppera på Täby Galopp, inte alla islänningar som får stå ut med familjen Rödjare ;)
Baldur är alltså ingen typisk islänning har vi och alla som ridit honom kommit fram till. 
Det var exakt 1 år sen han kom till vår familj.
Han är inte mätt men tror han är en D-ponny.
 
 
 
 
 

Hoppträning, Lucy

Hemma från träningen nu :) Åkte till Vad och hoppade på utebanan för Bea.
Det gick jättebra. Stod hinder på långsidan och snettigenom. Jättebra att öva vägar och byta galopp.
Bitchen Lucy kan allt bäst och utan min hjälp, enligt henne är jag bara med passagerare... Men efter ett tag fattade hon att jag faktiskt måste hjälpa till om det ska funka.

efter ett tag till så sura hon ihop och började stannapå ett hinder, hon hade ett "hinderoffer". Så smörade mig in hos henne igen (ända sättet att få henne att hoppa igen) så hoppade hon fint!

Bea vill att man ska ge betyg på skala 1-10 hur det gått och idag blev det 9,5 för mig :)

             FILM KOMMER!

Hoppträning

Ska iväg och fixa i ordning Lucy nu för hoppträning. Få se om pappa kan ta kort eller filma! Presentation kommer sen om dom andra hästarna och utvärdering av träningen :)


Lucy

(klicka för större bilder)
 
Lucy är mitt nyaste tillskott.
Hon är en 5 år D-ponny, född 2007 alltså. Hon står som en Tysk ridponny, så någon korsning är hon men vi vet att hon har lite fullblod i sig.
Jag har haft henne sen  21 februari 2012. Hon komemr från tyskland innan så köpte vi Lussan av en hästhandlare här i Sverige.
Vi har startat LB i hoppning. Tränat lite galopp vilket hon älskar men tar det lugmt på henne. Jobbar mycket med dressyren som är Lussans svaghet.
"Mitt lilla projekt" ;)
  

Fredriksbergs Nobel

(klicka för större bilder)
 
Nobel är en New Forest som är född 1994. Jag har haft honom sen 23 november 2009.
Han är 146 i mankhöjd, alltså D-ponny. 
När han kom så hade han bara gått som skogsmulle.
 
Nu har vi startat LA med placering upp till LB. 
Startat även ponnygalopp vilket han älskar men har blivit för het när vi är innte på galopppbanan och drar så tagit en paus nu ett tag. 
  

Nya blogg

Hej och välkomna till min nya blogg!
 
Jag har valt att byta blogg och lägga ner min gamla (fredriksbergsnobel.blogg.se). Jag beslutade att döpa en till mitt namn för förut så var det jag och Nobel, det var bara han bloggen handla om. 
Nu har mitt liv förändrats och Nobel är en del av mitt liv- inte jag en del av hans. 
Så er som är nya eller helt enkelt glömt bort mig under sommaren då jag varit borta ur bloggvärlden så kommer en presentation :)
 

Jag heter Elin Rödjare och är 15 år. Jag bor på en gård ca 1 timme från Stockholm norrut. Jag har 2 storasystrar som heter Jenny och Jessica, min mamma Anette och pappa Stefan. Jag har 2 hundar som heter Nico och Tyson.Jag har diabetes och är glutenintolerans. Vi flyttade från Stockholm förra året.

Jag är hoppryttare och rider även lite galopp. Har ridit ponnygalopp men slutat med det och nu så har jag varit mycket i ett galoppstall och även fått rida lite fullblod! Så mitt liv handlar om hästar. 

 

RSS 2.0