God morgon

God morgon sverige! Sista dagen av 2012. Gick upp tidigt imorse och fodrade hästarna. Sov en timme och släppte ut dom sen + fixade stallet sen somnade jag om igen ;) Ska ut och fixa lite till och pussa på hästarna. Sen kommer det gäster. Ska åka och hämta Signe också. Vet inte exakt vilka andra som kommer men är familjekompisar bla dom vi var i grekland med 2009. 
 
Nu har ni fått en snabb genom gång av dagen då. 
 

Hoppa Lucy

Idag tog jag sovmorgon. På eftermiddagen drog jag mig ut till stallet och fixade allt. Jag och pappa åkte till ridhuset med Money och Lucy.
 
Hoppade henne för första gången på över 4 veckor! Första sprången var hon överladdad. Lugna ner sig lite men hon studsade mer än gick framåt tills hindret då hon plötsligt fick väldigt bra fart... 
 
Annars var hon fin. Protesterade lite när det blev för jobbigt. Men då var det bara att lura henne att hoppa. Hoppade bara lågt och fick en bra känsla :) Lucy är verkligen kul att rida. Hon är som en liten ferrari. 
 
 

Självkänslan på topp...

Okej... Hemma från Täby Galopp nu. Första turen gick bra. Red en jättefin häst som hette Mixed Va Bene. Hade härlig galopp. (Lägg märke till det snygga röda pannbandet, är Matildas fina)
 
 

Sen var det snabbjobb med Bella. Vill helst glömma det.

Började med en lugn hack till 1350 där vi kortade upp. Väntade på traktorn som körde på banan. När vi red iväg hann vi in långt innan jag tappade Bella. Hon pullade och jag tappade greppet om tyglarna då dom var blöta och hala i kombination med vantarna blev blöta och hala. Money drog med pappa också.

Fick stopp på henne efter mål och skull då trava av. Hon var väldigt på så då skulle jag gå först för då brukar hästarna lugna sig ;) Men inte Bella, hon drog igen. Minns inte mycket men försökte få stopp på henne och sen kände jag hur hon kastade sig mot räcket och tvärnitade så jag flög framför halsen och under räcket. 

Ett misslyckat snabbjobb.

Jag mår bra. Lite ont i magen då jag nog sträckte mig. Mest skadat är självkänslan. Tycker det är så pinsamt så vill inte visa mig där på Täby. Samtidigt som jag är förbannad på mig och på åsnan och skulle vilja åka tillbaka och göra rätt. Man lär sig av misstag och av ramlingar. 

100 gånger ska en bra ryttare ramla av :) Har ramlat av i hoppningen säkert 100 gånger så nu är det samma resa i galoppen... 

 
 
 

Pinsamt. Aldrig mer. Misslyckat.


Morgondagen

Imorgon åker vi tidigt in med Bella och Money i släppet till Galoppen. 
 
Ska först rida hos Patrick och sen rida med sällskap från hans stall ett snabbjobb med Bella. Money är med så Bella inte ska behöva stå själv och rider med under snabbjobbet så får vi se om han har hänger med eller inte.
 
Klockan 06.45 ska hästarna stå i släppet... 
 

Hästliv

Började dagen att hovslagaren kom tidigt. NÄr han var klar, släppte jag ut och mockade.
 
Åkte sen vidare till Täby Galopp för en tjej som masserr och gör akepunktur skulle behandla Raahin. 
 
Sen hängde dom som vi delar Raahin med hem till oss så red vi ut på Bella, Money, Baldur och Lucy. 
 

Dagens ridpass

Red 3 hästar idag fast jag bara lanerade Praise.
 
Praise gick ännu finare idag. Hängde inte åt något håll och arbetade bra i både trav och skritt utan att jag behövde rida ihop honom. Han var en dröm att rida idag!
För övrigt känns det som att han ska explodera av energi till och från under ridpassen.  
 
 
Lucy har blivit riktigt tjock såg jag idag! Så nu blir det banta... Hon äter som dom stora hästarna i mängd men det sätter jag stopp för nu... 
 
Ridningen gick super på henne med. Hon var pigg och trevlig. Inte så tittig som hon brukar vara. Jobbade i snön.
 
Nobel var normal. Pigg och lite stark i galoppen. Annars trevlig :)
 
 
 
 
 

Dagens planer:

Släppte ut hästarna imorse. Alla blev överlyckliga. Bella och Praise visade upp sina konster, hoppa rakt upp i luften, bocka och hoppa på stället... Glad att dom inte gör så när jag rider ;) 
 
Ska ut till stallet igen och fixa allt som vanligt. Eftersom det är + grader och halt så tror jag det är svårt att rida men ska iaf försöka ta en liten sväng på Praise. Får se om det är vägen eller i skogen som är bäst just nu.
 
 

Tolkning

Igår tolkades det hemma hos oss. Jessica, Jonas, Jenny, Pappa och jag gick ut i snö ovädret och sadlade på Money. 
 
 
 
 

Nya täcken

Nu har alla hästar fått nya fina stalltäcken :) alla har blåa utom Nobel som fick svart...


Klar till lunch

Imorse skulle vi åkte till Täby med Bella och Mony men Bellas sko satt dåligt så fick stanna hemma och sköta dom andra hästarna.Så första gången en ledig klar jag har gjort klart och ridit alla till lunch!
 
Började med Praise. Skritta och travade i skogen och över en äng. Klättrade i en backe också. Han gick i fin form och arbetade mycket bra :) Hängde lite åt vänster men lossnade efter ett tag.
 
 
Red sen Lucy. Samma runda fast lite längre och galopperade med henne. Hon var jättehärlig. Blev väldigt trött då hon fortfarande inte är helt igång än. Men hon återhämtade sig snabbt med andningen så det är posetivt.
 
 
Nobel red jag ut på med mamma och pappa.
Tävlade mot pappa över en äng, glömm inte att han satt på ett fullblod och jag på en ponny. Han vann. 
Nobel var pigg men inte stark. 
 

3 bilder från i Lördags

Patricks hemsida hittar ni fortfarande här: pwahlracing.se
Jag och Carlos Lopez när vi skrittar av i skogen. 
 
Pappa innerst och Carlos utanför. Pappas häst pullade (drog) jättemycket så man ser ju att han sitter och flyttat sin vikt bakåt medans Carlos kan rida mer avslappnad och ge hästen mer frihet.  
 
Raahin och han som rider heter Fredrik hackar på banan.

Juldagen

Har vaknat nu. Sitter med min nya dator jag fick i present igår :) En macbook pro (bärbar). Alla kusiner och folk börjar åka hemåt i snöovädret. 
Har haft en jättebra julafton efter en dålig början... Började med att ge hästarna mat och sen 1 timme senare skulle jag släppa ut men då började jag spy så blev sängliggande och orolig att julen var förstörd till kl.11. Sen mådde jag bättre och kunde då mocka stallet och rida. Tur! 
 
 
 
Red korta turer barbacka på Lucy, Nobel och Praise. Praise skötte sig super så länge jag höll mig lugn och inte kramade med benen. Lucy var överlycklig att få galoppera i snön på en äng. Hon hopar och förösker göra små bus bockar. Nobel var lugnast men älskar också att galoppera i snön. Så red 3 glada hästar :)
 
 
Åkte en sväng tll Signe med mopebilen och bytte presenter. Sen var det mammas syrras famlij här och farfar och på kvällen kom en kompis till pappa. 
Kollade på Kalle Anka, öppnade paket och hade roligt. 
Sen fick jag förutom en dator ett snyggt iphone skal med Nobel och jag på. 
 
 
Fick kläder och skor och lite såna saker.
 
Jag och Jessica en snygg tröja av Jenny ;) Så nu är vi systrarna mupp...
 
 
 Allt var alltså super bra och jag är verkligen nöjd :D

God jul


6/1- debut

Nu har vi anmält Bella till ett lopp den 6/1. Först anmäler man och sen startanmäler man några dagar senare ;)

Det är klass 4 handicap så väldigt enkelt dock över 2400m vilket hon aldrig sprungigt tidigare. Men vi vill prova oss fram och sen vad vi tycker passar henne. Jockey är "bokad". Nu är det även vinterbana vilket är väldigt tungt och löst. Känner verkligen det när man rider rider banan. Så går allt som det ska gör Bella debut för Rödjare Racing den 6/1 :D


Galoppgaloppgalopp

Påväg hem från Täby nu. Fick rida en häst som hette Redwing. Ett 2 årigt sto. Hon var jättetrevlig :) Var hur kul som helst. Kul att rida i en grupp, var 6 stycken. Jobbigt är dock sanden som flyger... Men tack för att man har glasögon! Så det var hur som helst, super jättekul. Patrick har verkligen lyckas att få ett kul och trevligt stallgäng som jobbar där.


Rida på galoppen imorrn!

Imorgon ska jag och pappa rida hos Patrick på morgonen. Lite nervöst för det är första gången och alla där är så duktiga... Men det ska bli kul!
Det är Patrick som är Praise ägare och tärnade honom innan och har börjat träna Raahin ;)


Hoppträningen idag

Hoppträning idag på Roo med Nobel. Sista gången där för ska inte fortsätta i vår då jag känner att det inte ger så mycket. Bra som ridskola men passar inte mig då det inte är samma hoppning som det brukar på tärningar för privat ryttare.

Var lite lektävling. Rida överbommar, rygga en bana, hoppa, korta galoppen, smala hinder, slalom och studs. Lite alt av allt. Nobel hoppade riktigt fint idag :)


Täby galopp

Imorse åkte och pappa till Täby Galopp med Bella och Money som sällskapshäst till henne. Hon var helt underbar på banan :) Lyssnade bra och var pigg. Skulle önska att hon dock la sig mer på bettet så jag har något att hålla i. Idag kunde jag släppt tyglarna i princip utan att Bella skulle märkt något... Men helt underbar <3

Både Colin och Patrick kollade på och Colin filmade så får se om vi får filmen.


Trött

Är så himla trött.
Igår red jag ut på Bella med Signe. Sen red jag Nobel och Lucy. Alla gick jättefint :)

Idag red jag ut på Bella.

Nu ska jag sova. Orkar inte blogga...


Kommer sakna dig

Nu är det klart och det har kommit ut bland folk.

Alexandra har flyttat utomlands. Varit med henne varje dag, rest med henne till England, jobbat med henne och ridit och allt har vi typ gjort! Får vara hlad att vi hann så mycket... Kommer bli tomt. Men hon får det nog bra och som tur är finns internet så vi inte tappar kontakten <3


Hej hej

Inte haft orken tid att blogga. Har ridit som vanligt under helgen. Hästarna har känts bra och varit fina.
 
Igår var Micaela med mig hem så red vi först en tur på Baldur och Nobel med Signe som red sin ponny Smoggy.Sen red jag och Micaela en kort runda på Praise och Lucy.
 
 
Idag var vi lediga.
Först åkte jag och pappa till Täby Galopp och kollade på när Raahin tränades. Sen fyndade vi lite också, en tjej sålde massa löp utrustning så vi möte henne i vågrummet och köpte lite bly, stövlar, undergjordar och lite sånt.
 
Sen hemma kom veterinären för att kolla Lussan och hon var helt ren :D
 
 
John Ricketts kom och lasttränade Bella. Hon gick in på en gång den här gången. Även jag och pappa lastade henne utan problem.
John tränade även Baldur för första gången, Baldur har varit väldigt svårlastad. Men i slutet gick han in.
 
 
 

Besök på gården

Idag kom Matilda som skötte och red Praise innan hos Patrick. Även en tjej som hette Sofie som jobbar där kom. Vi tömkörde Praise så visade Matilda hur hon brukar göra :)
Det fick fin fint.

För övrigt tyckte dom att Praise verkar leva i paradiset och är mycket lugnare nu.


Last-träning

Igår var John Ricketts hos oss. Bella har vägrat gå in i transporten och spolspiltan. När vi hämtade henne på Täby då kände det som inte fick hända, hon ramlade på rampen och hade aldrig åkt transport innan.
Men i chock fick dom in henne som körde upp henne till Täby. Det var lastbilar överallt, tävlingsdagar dagen efter och stressigt överallt. Ingen bra första upplevelse...


Jag var inte hemma men pappa berätta. John fick verkligen jobba med henne. Lätt var det inte eftersom hon är så
Vältränad och orkar bråka/göra som hon vill. Men efter mycket jobb i rundkorallen och vid transporten gick hon in :) fick även in henne i spolspiltan då dom problemet antagligen håller ihop.

Han ska komma igen innan vi får lasta henne själva. John är verkligen duktig och kan verkligen lösa alla problem som vi hört om.


Hoppträning igår

Igår var det hoppträning i Vad för Bea.

Hoppade ganska svåra och krävande övningar. En studs med 5 hinder, en studs med 2 hinder och sen ett galoppsprång hinder. Sen 2 hinde längs långsidan.
Hoppade snett på hinder också.

Nobel gick jättebra och jag är super nöjd :)


Lång dag

Idag var en seg dag. Började med att släppa ut hästarna innan skolan. Sen göra i ordning mig själv.
I skolan var det lucia tärning då 9:orna står för luciatåget. Sen 2 prov och inga raster.

Hemma mockade jag till alla hästar (utom Baldur) och fixade maten. Tog ca 1,5 h. Red en tur på Bella och sen en tur på Nobel. Båda skötte sig bra :)

Nu ligger jag i soffan och somnar.


Första turen på Praise igår och dagens pass på L

Red den första turen på Praise idag. Red först en stund på banan. Han skötte sig och då skrittade jag och pappa med Money, ut en sväng på vägarna här runt. 
 
 
Skrittade sen en tur på Lucy barbacka. Hon var pigg!
Nobel red jga ut barabacka på och galopperade med Pappa som red Bella.
 
 
Red ut på henne barback idag med. Pappa red Praise då.
 
 
 

Praise planering

Praise har som sagt vilat nu ett tag och ska skrittas och travas i 5-6 veckor. Patrick (galopptränare) och Matilda (har skött och ridit Praise på Täby) sa att prio ett är ryggmusklerna. Matilda har tömkört honom och ridit med gummisnodd för att få honom att jobba i lågform.
 
Jag hade tänkt att börja skritta honom och känna hur han känns. Behövs det sätter vi på gummisnodd eller gog.
Sen tömköra och gå i skogen. Variera träningen så han inte får träningsvärk = Alltså inte jobba ryggen varje dag.
 
Från Provridningen
 
 
 

Iskall dag

Idag hade jag sovmorgon. Så vakande och tog det lugnt.
 
Gick ut till stallet och först tolkade jag och pappa med Money som tyckte det var jättekul och brydde sig inte alls om linorna. Han galopperade på :) Innan har vi tolkat bakom Nobel men han har inte gillat det så mycket då han är så rädd om sin rumpa och för röelser. Men nu blir Money nya tolk hästen.
 
 
Red sen ut på Nobel och pappa på Bella. Jag frös. Hade bara ridbyxor för trodde inte det var SÅ kallt... Nobel var pigg men blev inte så stark som han brukar. Red till travbanan och galopperade en kort bit på den.
 
 
Sen mockade jag och fixade stallet. Jag sköter Praise, Nobel och Lucys mat och boxar! Pappar har Bella och Moneys och mamma har Baldurs.
 
Tog in Praise och borstade. Gick en promenad. Han var väldigt pigg och nyfiken så fick träna lite lydnad på vägen då han nästan glömde bort att jag fanns där bredvid honom.
 
 

Praise

Imorse var vi och hämtade Praise på Täby Galopp, fikade med stallgänget och hälsade på Raahin.
 
Praise kommer från Patrick Wahl. Han är en 3-årig valack. Gått löp och har 69 i handicap. Vunnit (bla över rikshästen Tamima). En fin och trevlig häst. Vi ska börja med att han han på prov. Ta det lugnt i 6 veckor och långsamt sätta igång, han har nämligen vilat.
 
Sen om allt går enligt planerna köper vi honom :) 
 
 
 

Hopträningen igår

Igår så blev planerana ändrade. Bella sprang runt så mycket i hagen så kände att hon motionerade sig själv, en pramenad behövdes inte. 
 
Hovslageren kom och skodde Lucy och Bella med broddar och snösylor. 
 
Jag klippte Money och Nobel.
Sen åkte jag på hoppträningen med Nobel och pappa tog Money med sig.
Tränigen gick helt okej. Hann inte hoppa så mycket så fick inget flyt och istället för att sitta och nöta på en övning och få flyt ska vi göra många olika istället. Så fick ingen bra känsla. 
 

Skolan inställd *börjar bli uttjatat*

Ingen skola imorgon heller. Bussarna vågar inte köra.
 
• Har ett prov vi får hemskickat imorgon att göra och lite sånt.
 
• Ska skritta ut på Bella eller leda henne och bara jobba på relationen. Tror hon kan fått träningsvärk från passet idag så då passar det bra att hon bara får skritta.  
 
• Nobel ska jag hoppträna på Roo på kvällen. 
 
• Lucy ska jag leda en sväng och pyssla om lill-tjejen. Nästa vecka kommer Stickan, veterinären, och kollar henne så hoppas hon kan börjas sättas igång igen. Saknar att rida lilla racerponnyn ♥
 
Får se om jag får något mer att göra. Kanske kollar med mamma om jag ska rida Baldur om jag får tid. Älskar att rida i snön... 
 
Fixa stallet står alltid på schemat
 
 

Snön

Gäller att utnyttja snön nu. Att gå i snön är verkligen bra träning för hästarna. Det man ska tänka på att ta det lugnt eftersom hästarna inte är vana med det hårda arbetet. Prova själv att springa i snön och sen vanligt, hur vältränad man är är snön ändå jobbig!

Red ut på Bella och Money med pappa. Red mot Vad en bit. Då är det först väg och sen skogen och sen väg och sen en traktor väg, oplogad. Så då mellan skogen och traktorvägen kunde hästarna gå utan att jobba sig fram.

På traktor vägen hackade vi först och sen när vi vände hemåt blev det hack/canter.
Bella var pigg och låg på lite på bettet hemåt. Sista biten märkt jag att hon verkligen var trött för i snön i skogen försökte hon trava eller galoppera iväg.

Nobel red jag barbacka. Först skrittade jag på vägen. Sen i en backe i skogen 2 gånger så han fick arbeta ordentligt. Skrittade på vägen en bit. Galoppera på en oplogad väg. Och så la jag upp passet. Red i ca 30 min. Nobel var jättefin. Lyssna bra och kände verkligen hur han arbetade och tyckte det var kul :)


Hantering

Idag var en tjej som heter Heléne hos oss och hjälpte oss med Bella.
Bella är som en 10 åring i ridningen, men en 3 åring i hanteringen. Alltså i ridningen är hon väldigt mogen och fin men hanteringen är svår då hon inte har koll på sig själv riktigt och förstår inte rätt och fel. Heléne ska hjälpa oss då Bella har  problem med transporten då hon bara åkt lastbil hela sitt liv så ska även träna det. Känner att vi behöver hjälp för minsta fel med en 3 åring kan sättas sig för livet och vi vågar inte riskera något. Hellre vara för försiktig.
Idag kollade Heléne och bara kollade läget med henne och gjorde lite lydnad.
Tror det blir jättebra efter lite träning :) Har redan gjort framsteg.


Frisk :D

Skolan är inställd idag men är frisk, så hade det varit skola hade jag alltså gått ;) Kallar det flyt...

Varit och släppt ut hästarna. Mockade men gav upp då jag körde fast med skottkärran. Fortsätter senare.
Ska väl ta en tur på Nobel också, han behöver röra på sig och jag behöver rida. Sen engelska att plugga.


På lördag kommer det en häst

Ikaros skulle kommit på lördag men efter som han inte gick igenom besiktningen så kommer han inte.
 
MEN det kommer en annan häst. Det kommer dock inte från Jägersro utan Täby. Jag vill inte säga så mycket om den just nu men det är en 3 årig galoppör, valack. Vi köper den inte nu direkt utan ska ha den i 2 månader på prov. En häst både jag och pappa har ridit och blev förälskade i. 
 
När vi fick den här chansen direkt efter beskedet om Ikaros var det bara glädje :)  Så nu längtar jag till Lördag.
Ni har också något att se framemot för då ska ni få se bilder på en snygg häst kan jag lova!
 
 

Licens 2013

Dags att ordna licenserna för 2013 inom hoppningen.
 
Men har inte riktigt kommit fram till vilken klubb jag ska tävla för... Det lutar mot Solna igen men har tappat kopplingen dit nu när vi flyttat. Så måste funder på det.
Hästarna är lätt att fixa. Bara trycka på aktivera :) Lucy däremot har bara årslicens då vi inte hade henne när livslicensen bytes ut.
 
 

Fortfarande sjuk...

Är fortfarande sjuk. Men varit ute och mockat och fixat stallet. På onsdagar jobbar pappa sent så då skötter jag alla hästar utom Baldur för det gör mamma :)
Så nu blir det en lugn dag. Lite plugg och bli frisk för imorgon måste jag till skolan!
 

Engelska

Läser en bok i Engelskan nu. Så ska läsa lite. Redan läst hela dagen nästan men ska komma långt tills imorrn... Så nu vet ni var ni hittar mig ;) Dessutom är den på engelska...


Blir ingen Ikaros

I helgen skulle en häst kommit från Jägersro som vi provred; men den var inte frisk vd besiktningen så det är bara att leta vidare efter en till galoppör!
Det var synd.


Raahin flytt

Nu har vi bytt tränare till Patrick Wahl. Han har också stall på Täby Galopp. Varför är privat men vi är absolut inte osams med Kvisla! 

Patrick Wahls sida hittar ni här: pwahlracing.se 

Där kan ni se alltså snoka runt om ni vill ;) Någon/några gånger i veckan kommer bilder från träningar upp och resultat uppdateras.

Patrick är just nu den bästa tränare i Sverige enligt resultaten. Han har ca 40 hästar i träning. 

  
Patrick                         Raahin                     Tryck för större
 
 

Sjuk

Var i skolan imorse och hade utvecklingssamtal.

Är sjuk så åkte hem direkt efter. Tar det lugnt med Tyson nu.


Skolan inställd IGEN

Imorse åkte jag till skolan som vanligt. Men efter en halvtimme fick vi åka hem för något hade gått sönder, så skolan inte gick att hålla varm :) Så tur att man har moppebilen, andra hade lite problem att komma hem.
 
Nu har jag fixat stallet och ridit.
 
Bella galopperade jag på en äng och red lite i skogen. Hon var jättefin. Pigg och framåt men inget bråk. Helt underbar ♥
 
 
Red Nobel barabacka. Han var pigg men tyckte det var tungt att gå i snön. Red på banan. Han lydde bra och jobbade på framåt.
 
Borstade och skötte om Lussan och gick en kort promenad på henne. Har glömt bort henne lite senaste tiden när han inte ska bli ridern för jag haft fullt upp. Men nu ska jag börja ta mig tid med henne igen.
 
 
 
 

Globen horse show

Igår var jag på Globen horse show med Signe. Åkte in vid lunch och gick först på mässan.
Köpte en magplatta till Lucy. En vanlig sadelgjord till Bella då vi behövde en kortare. Hittade en jättebra med gelpad på innersidan.
Köpte även ett schabrak som först pch främst är tänkt till Lucy men kanske är förstort för henne för det fanns inte ponny. Tur att vi har stora hästar också isf ;)
 
 
Vi var på kvälls showen och det var jättekul. Satt längst ner precis vid banan. Bra platser :)
Roligaste är självklart stjärnornas hoppning och mest spännande är fyrspannen.
 

Lååång dag

Började dagen tidigt med att åka iväg en sväng.

Kom hem och red ut på Bella med pappa som red Money. Bella var hur snäll som helst. Men en sak som verkligen blev tydlig idag när vi galopperade var att minsta tygelrörelse så sprang Bella iväg några steg innan jag hann fånga upp henne igen. På galoppörer är det väldigt viktigt att inte hästarna känner någon rörelse i tyglarna för det är en signal att öka ;)

Red ut på Nobel och pappa red Baldur efter. Dem var pigga... Nobel och Baldur hetsar upp varandra ganska mycket men gick helt okej idag :)

Sen har vi köpt en Mopedbil till mig. Behövs här ute på landet för att kunna ta sig någonstans under vintern.
Signe kom över en stund och kollade in min bil, hon hat också en!

Så en lång dag och nu en trött Elin.


RSS 2.0