Våren

Haft fullt upp senaste dagarna. Träffat Jessica och Jonas med Signe i stan, vi bowlade (behövde revansch) och åt middag.
Igår var jag och Signe på bio och sen sov hon här.

Jag har ridit och allt har flutit på.

Igår överraskade Praise mig! Hoppade lite då jag ville hoppa studs på honom för att se hur han tog det. HAN BARA FLÖT IGENOM.  Som ingenting och hoppade ett räcke som stod i sväng och var helt underbar

Nu är det dags hoppträning. Ska faktiskt hoppa Money J

Haft fullt upp senaste dagarna. Träffat Jessica och Jonas med Signe i stan, vi bowlade (behövde revansch) och åt middag.
Igår var jag och Signe på bio och sen sov hon här.

Jag har ridit och allt har flutit på.

Igår överraskade Praise mig! Hoppade lite då jag ville hoppa studs på honom för att se hur han tog det. HAN BARA FLÖT IGENOM.  Som ingenting och hoppade ett räcke som stod i sväng och var helt underbar♥

Nu är det dags hoppträning. Ska faktiskt hoppa Money :)


Dressyrlektion

Imorse kom Matilda som skulle kommit förra helgen. Hon red i galoppsadel för första gången på Money. Pappa red med på Praise. Dom red på isen. 
Jag tycker det gick bra för Matilda :)
 
 
Red dressyrlektion på Lucy för Lollo. Är jättenöjd över lektionen. Lär mig alltid så mycket av Lollo så hjärnan är full av ny information. 
Var ganska svårt idag men är svårt att förklara vad vi gjorde... Men allt gick ut på att få Lucy att bli lång och låg då hon gärna går i högform. 
 
 

4 hästar ridna

Började med att rida på Täby Galopp hos Patrick. Fick rida Redwing igen :) Precis som jag hoppades på då jag tycker den hästen är supertrevlig och härlig att rida! 
 
 
Hemma red jag ut på Nobel med Signe. Galopperade på isen. Nobel var trevlig, red på vanligt bett och var stark men inte så jag inte kunde ha kontroll.
 
 
Red Money på isen med en tjej som heter Hanna som står i ett stall i närheten. Money var trevlig men lite stökig. 
Trevlig i galoppen :)
 
 
Praise fick nya skor fram idag. Red sen ut på vägen. Red hela vägen till Roo Gård i nästan bara galopp. I slutet var det jobbigt att stå i galoppsadeln och ha lite kortare läder, då det är ca 6 km fram och tillbaka. Praise var fin och härlig.
 
 
Funderade på att rida Lucy och Baldur också men det började bli mörkt och jag kände att jag hade ridit tillräckligt  för dagen. 
 
 

Rider

Red på galoppen på morgonen och sitter nu på Nobel. Ska rida ut med Signe nu.


Dagens ridpass (bästa på länge)

Nobel red jag med dressyrsadel på. I början hade jag gummisnodd då Nobel bara drog upp huvudet och streta emot annars. Han bråkade inte alls. Tog av gummisnodden och red cavaletti. Kortade och längde både traven och galoppen super bra :) Avslutade med en galopp på sjön.

Lucy började jag att rida ut på, först genom en hage och sen på isen för att få av energin som hon samlat på du nu när hon vilat i 2 dagar. Red sen cavaletti och hon var jättefin. Pigg, red på hack som Lucy verkligen gillar! Fin var hon och blev inte så studsig i galoppen som vanligt när jag korta :)


Vågor

Blogg humöret går i vågor nu. Vissa dagar är jag jättesugen på att blogga men andra inte alls sugen... Nu är jag inte alls så sugen.

Idag vilade mina hästar, stod med dom i hagen ett tag och blev uppäten av Bella...


Tränat

Hoppträning idag med Nobel. Gick skit men ändå bra... I början flöt allt jättebra och Nobel hade energi.
Men sen blev jag ofokuserad och en tjej var i vägen några gånger så jag blev lite irriterad och tappade ridningen och hittade inte tillbaka.
Fick iaf bra vägar idag :)


Nya rast intresset

Sitter och spelar varje rast med Signe och Hanna! Kul så långe jag vinner...


Baldur visar sina talanger

Gick in på Pownieskvaller och såg ingen mindre än Baldur dyka upp på skärmen när han hoppade 130cm! Märkt det på statistiken och kommentarer har ökat också, jättekul faktiskt och alla har varit så postiva :)
 
 

Dagens ridpass

Började rida Praise. Han var blandad idag. Vissa stunder gick han skit fint och ibland hoppade han mest runt och försökte komma undan från jobbet. När han väl gick fint, gick han verkligen FINT så det vägde upp det bråkiga.
 
Vi tränade cavaletti. Började i trav och då slarvade han ganska mycket. Men med mycket arbete och övningar mellan så började han fokusera och klarade det. I galopp var det mycket lättare så länge jag bedömde avstånden och red varje steg. Även där i slutet kunde Praise skötta det mesta själv. 
 
 
Lucy körde jag också cavaletti med. Hon var väldigt pigg i början och gjorde då en övning som jag lärde mig hos Lollo som kallas walk/trot/gallop-dancing om jag minns rätt. Den går ut på att man ur den gångart man rider ska stanna och backa hästen tills den bjuder bakåt, då ska man ge den signal att ta samma gångart du gick i framåt igen. Hästen ska även ta stöd mot tygeln både bakåt och framåt.
Lucy fattade snabbt vad det gick ut på. Cavaletti var inga problem för henne, problemet var att hon var överkänslig och ville fortsätta men "dancing" övningen...
 
 
 

Första ridturen

Rider första hästen för idag. En galen Praise som gjorde ett tappert försök att kasta av mig direkt, men jag lyckades klamra mig fast (tack för jag tog hoppsadel och inte galoppsadeln)!

Ska rida Lucy efter. Sen får jag se om jag nöjer mig med 2 unga bråkstakar eller låter gamlingen Nobel gå en sväng :)


Skolan

Sitter i skolan nu. Måndag. Ingen rolig dag.
Har iaf min favvo penna...


Tävling


Klubbtävling

I 90 cm så var Baldur lite slö i början och kändes inte så kvick under framhoppningen. 
 
Inne på banan sen blev han mer vaken men kändes lite tveksam i galoppen första 2 hindrena. 
Muren har vi aldrig hoppat tidigare men kollade på innan vi fick startsignal och då tyckte han den var jätteläskig att stå nära! Jättenöjd att han inte reagerade på den under hoppningen sen.
 
Omhoppningen gick sådär. Blev slarvigt och Baldur blev svår styrd som han lätt blir... Jag fick lägga en volt då jag inte hann svänga mellan 10-11. Missnöjd med det. 
 
 
I 80 cm tävlade jag utanför tävlan men fick ändå hoppa omhoppningen. 
Grunden var väl ingen större reaktion på från min sida. Baldur blev lite svår stryd i slutet då han blev taggad. Omhoppningen var lite slapp då jag visste att jag inte var med och kunde vinna. 
 
 
 

Packat transporten

Packade transporten nu på kvällen då det är skönt att ha det gjort så jag slipper det på morgonen och har tiden att se över utrustningen, att allt är rent och användbart. Idag fick jag rota runt i stallet för att hitta benskydden jag tänkt ha + behövde tvätta dom. Därför packar jag alltid dagen innan så jag slipper få panik på morgonen och har ordning på grejerna. 
 
 
På Baldur har jag pelham när jag hoppar. Jag har valt det bettet då han blir väldigt stark och svår styrd. Men ibland blir han väldigt känslig... 
Sen har jag Nobels hoppsadel på honom då den satt helt okej på Baldur och funkar, sa sadelrpovaren när vi skulle prova hoppsadel. 
 
Kommer anatgligen inviga mina nya älskade vita ridbyxor! :)
 
Är väldigt taggad på att komma iväg och hopptävla fast det bara är en klubbtävling.
 

Dagens ridpass

Lucy red jag först ut på en sväng. Hon var inte alls tittig som hon brukar. Red på banan sen och hoppade lite små skutt. I början styrde jag men sen när vi hoppat klart galopperade jag på långa tyglar och då svängde Lucy snabbt mot hindret utan att jag hann reagera och hoppade, så gjorde hon några gånger fast jag var mer berädd och lät henne välja själv. Hon kändes jättefin och pigg.
Efter gick jag en promenad med henne. Gick väl i 20 min på vägen. Lasttränade lite. I början stod hon emot men sen gick hon in utan problem och såg väldigt nöjd ut varje ny gång hon stod i transporten.
 
 
Baldur galopperade jag på isen bara. Han var pigg men orkar inte på samma sätt som dom andra hästarna. Lasttränade även Baldur som kan krångla men idag var han duktig.
 
Nobel tog jag en barbacka tur på över isen och klättrade i en brant backe med djup snö i så det var tungt för Nobel och avslutade med en galopp över en äng. 
 
 
 

Veterinär på besök

I natt kom veterinären ut till oss då Money vi trodde Money var på väg att få kolik. Pappa var nere i stallet för att stänga av fläkten och såg at Money inte ätit eller skitigt något. Sen tar det alltid ett tag för veterinären att komma. 

Så vid 1 i natt var det fullt upp i stallet. 

Money var inte jättesjuk men verkade uttorkad så fick slangs i vatten och sen stå med dropp.  

Var tvungna att ställa in ridningen hos Patrick då vi var väldigt trötta och det inte är läge att sätta sig på en galoppör då. Sen behövde vi hålla koll på Money och våra hästar går före andras. 

Det var synd att det inte blev någon ridning där då jag verkligen sett fram emot det :(

Matilda kom inte heller då Money inte var läge att rida på. 


Häst helg

Imorgon bitti ska vi till Patrick och rida.
 
Sen på eftermiddagen kommer en tjej som heter Matilda som är en familjekompis. Hon vill prova att rida kort i galoppsadel och då passar det perfekt nu på isen där inte så mycket kan hända. Så då ska hon få prova det på Money. 
 
 
På söndag är det klubbtävling på Solna Fältrittklubb. Ska hoppa Baldur 80 och 90 cm. Pappa ska hoppa Money samma höjder. Får se hur Baldur skötter det den här gången då vi bara hoppat lågt tidigare. Men känner att det är dags för oss att prova på höjderna som är det lägsta vi får tävla lokalt sen. Hoppas han orkar då han tappat lite nu under vintern. 
 

uppdatering

Inte orkat blogga senaste dagarna då jag inte orkat gå in på datorn och nte orkat skriva från mobilen ;) 
 
Hopptränade Baldur igår. Han var svår att få i trav i början. Trava över bommar och när det var galoppbommar framför och bakom hinder tyckte han bara var onödigt! Hoppade bra när det blev hinder.
 
 
Idag red jag Praise. Hade nya snygga pannbandet som han passar superbra i. 
Hoppade lite. Började med gougen då han är tung att jobba ihop i början sen tog jag av den. 
Prisse var fin idag :) Han är lite klantig/osmart då han river först,hoppar bra andra gången och tredje gången river han igen då han tror att det är lugnt efter som han klarat det innan.
 
Lite efter i språnget...
 
Lucy red jag på isen med pappa som red Money. Tävlade lite ;) Enligt mig vann Lucy eftersom man får tänka på att Money är ett fullblod som ganska mycket större än lilla plutt ponnyn... Men Lucy hann med ganska bra, låg väl 10-20 meter efter pappa. 
 
Även Lucy fick ha sitt nya träns med hjärtan ♥ Känns verkligen som det passar till henne, vilket jag tycker att det gör både på hennes utseende och hennes personlighet. Fast hon skulle behöva en döskalle någonstans för hon ser så oskyldig ut men kan bli en riktig bitch så fort det inte passar henne.
 
 
Nobel hoppade jag lite på banan. Snön är väldigt tung på banan just nu och Nobel behöver få kämpa lite. Han tyckte det var kul men försökte smitta undan med att slängtrava i varje sväng. Avslutade med en galopp på isen så han fick ha springa av sig.
 

Ny in köpt

Åkte in till stan för att träffa Jessica idag. Gick till den ny öppnade hööks butiken.
Fick med mig ett träns till Lucy, ett pannband till först och främst Praise men kommer nog användas på fler...
Ett par vantar till mig och ett par strumpor. Så nöjd :) Hoppas pannbandet och tränset passar! Lucy har så konstig storlek på huvudet.


Isgalopp

Pappa kollade isen idag och den var 40 cm tjock= håller för att rida på. 
 
 
Började rida Lucy. Hon tyckte det var kul, väldigt kul. Galopperade på och Lussan blir aldrig trött, när hon skulle stå still för mamma skulle fota stod hon och hoppade/stegrade på stället. 
Men glad att hon vill framåt och inte är lika sur längre som förut :)
 
 
Tog sen ut Prise på isen. Han var trevlig, var på men inte stark som Nobel blir. 
Var kul att gå snababre med honom då vi inte haft möjligheten innan. Praise blev väldigt glad och tyckte nog det var lika härligt som jag tyckte.
 
 
Nobel tvekade att gå ut på isen och var spänd i början. Vi tog det lugnt. Hemåt blev det trav eller kortgalopp då han var så stark att jag inte skulle klara av att hålla honom/få stopp på honom. Bort från gården kunde jag låta honom galoppera på lite. 
 
 
Det var väldigt kul att kunna galoppera på. Dessutom är isen bästa underlaget för hästar då det sviktar fick jag lära mig. 
Hoppa isen håller sig ett tag nu för kommer verkligen galoppera där mycket då. Måste ta vara på den! 
 

Bloggar senare

Bloggare efter ponnyakuten... Eller ska försöka blogga då ;)
 

Isen har lagt sig på sjön

Pappa har plogat en rakbana :)


Snöstorm

Red ut på Praise i snöstormen. Tror han gillade vädret lika mycket som mig... Tig in hästarna tidigt då dom visar tydligt att dom ville in.


Haha

Så ett inlägg på Ponnysanning. Blev lite förvånad när Nobel och Money dök upp!
 
http://www.ponnysanning.se/?p=15444
 

Blev visst en rikshäst...

Pappa köpte på vägen hem en rikshäst. Det blev Dreams Cape som tillhör Stall Pan och tränas av Alex Mclaren. Den står på Täby Galopp. Var väldigt sugen på en annan häst som dock inte står nära och jag vill ju kunna se hästen.
Vet inte så mycket om den... Såg den i söndags innan loppen började för då visades hästarna upp som står på Täby, men tänkte på annat då så får väl gå förbi stallet någon dag och se vad vi köpt in oss i! 
 
 
"Dreams Cape är en mörkbrun hingst som är köpt från Francois Rohaut stall i Frankrike i november. Han har gjort fyra starter med två fjärdeplatser som bästa resultat. Han kommer troligen att starta på lite längre distanser (1600 meter och uppåt) och har ett handicaptal i Sverige på 77 kg.
Han har ett mycket gott påbrå då hans mor, Anna Pavlova, vann 10 segrar varav flera togs i Listed och Grupplöpningar i Frankrike och England. Dreams Cape är en mycket trevlig och social häst som har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hemland."
 
 
 
 

Riksgaloppen

För er som inte vet vad riksgaloppen är: Det är att man köper en del för 350 kr i en galopphäst. Det är 1000 delar på varje häst. Sen är man med som ägare på den hästen året ut. Tycker det är jättebra sätt för dom som inte vill lägga ner pengar på en egen häst eller har kunskapen, bra sätt att börja på! Sen tävlar alla stall mot varandra genom ponäng (tror jag) och stallet som vinner har en fest för alla delägare. Bara välja stall och köp en andel ;)
 
Förra året var jag med i Stall Ikaros. Vi åkte med Roy till england när han köpte Tamima. Så det blev en självklarhet för mig att köpa en del. Hon hann bara starta 2 gånger för andra gången gjorde hon illa sig och fick somna in... Hon vann den gången och Annelie red hela loppet utan en stigbygel för lädret gick sönder. Då blev Afaal Stall Ikaros rikshäst istället. 
 
Fina Tamima♥
 
Afaal
 
Funderar på att köpa en i år med då det är kul att ha någon att hålla koll på. Räcker inte med våra egna galoppörer ;) 
 
Mer info om alla åretshästar finns på riksgaloppen.se.
 
 
 
 

Rubrik?

Ska snart ut till stallet. Ska sköta alla hästar idag då mamma och pappa ska bort. Får se om jag rider någon, brukat ta tid att fixa allt så beror på hur mycket ork jag har kvar :)

Hade för övrigt nationellt prov. Sista i svenska! Nu är det bara 100 till typ...


Låter bilderna tala...


Underbar träning

Hoppträningen flöt på som en dröm. 
Nobel bara flög över allt och var underbar. 
 
Hoppade linjer, kort och lång väg in på hindrena och en kombination. 
 
Blev lite genvägar då Nobel trycker sig inåt. Han hoppade ur alla lägen, jättestort och nära, då han i vanliga fall lägger i bromsen. Han hade egen bjudning.
Kände av att det var ett tag sen vi hoppade ordentligt då jag hade svårt att hitta avstånd och rätt tempo. 
 
Hoppade en trippelbarr på 120 cm utan problem som var i kombinationen.
 
I slutet hoppade vi en banan och då fick vi sänka trippeln för Nobel började bli trött och stannade. Räckte dock att sänka med något håll :)
 
 
Så här fin brukar inte Nobel vara i ridhus, tror faktiskt han aldrig varit det under en träning innan. 
Nobel gjorde verkligen allt för mig idag ♥
 
Han språng var underbara också, hoppade verkligen med mer kraft än han brukar.
 
 

Post

Idag kom ett efterlängtat paket från en hästaffär i Newmarket, England.

Innehöll en träningsadel, pannband (som matchar vår dress) och tyglar :)


Tagga träning

Ska hoppträning med Nobel ikväll :) längesen sist så ska bli kul!


Kvällsmys

Sitter och kollar på hoppning på TV. 2 svenskar till omhoppning av 4 stycken så spännande!


Ralle

Tänkte uppdatera lite om Raahin så vi inte glömmer bort honom ;) Och för att jag är nöjd att vi iaf har en bra häst.
 
Längtar till i vår då han ska ut på banan igen. Hoppas han går ännu bättre än förra året då han fått massage och kanske tränar bytet kan göra skillnad... 
 
Nu har han fått tagit det lugnt under vintern. Han har blivit mycket trevligare i stallet och verkar gladare. 
 
 
Träningsbilder från pwhalracing.se
 
 
 
 
 
 

Tömkröning

(skrev inlägget igår men internet smarbetade inte så hann aldrig publicera och orkar inte ändra små detaljer)

Tömkörde Lucy idag och igår. Vill göra det för att hon är så tidigt och kan aldrig gå först när vi rider ut så tänkte att när hon blir tömkörd så måste hon gå först och jag kan göra annan inverkan på henne, plus att det är bra träning så klart! Det gick jättebra. Hon blir lite bråkig till och från men varje gång jag gör det hittar jag nya sätt att få fram det jag vill då jag inte tömkört så mycket innan. 

Idag kunde jag gå bakom och Lucy trava utan att hon sakta av, jag lärde mig att när en häst verkligen är i bra form ska man kunna gå bakom och hästen galoppera kort kort galopp framför= kommer aldrig lyckas med...

Logerade lite på banan också och det har jag gjort lite oftare. När jag longerar gillar jag att ha tömmarna så jag kan ställa och styra båda sidorna.  

 
Red Praise på gougen. Idag tränade vi galoppbommar. I början hoppade han verkligen över men skötte sig bra med att anpassa galoppsprången. I vanliga fall brukar galoppen vara svårare att arbeta med men det är Praise bästa gångart att jobba i, kanske för han är en galopphäst? ;) 
 
Hoppade ett kryss också med en galoppbom framför.  Tog av gougen och utan martingal sprang Praise mest med huvudet i luften och tappade ryggen över bommarna så allt bara flög runt. På med gougen igen och allt blev perfekt. 
 
 
(Skrivet idag)
 
Red dressyr på Lucy. Var svårt i snöstormen men försökte så gott jag kunde. Tog några små skutt på ett kryss också. Hon var pigg och framåt. Fin i galoppen men stökig i traven och skritten.
 

Race

Har ju redan skrivit ett inlägg i bilen på vägen hem men tänkte göra ett mer noga nu.
 
Imorse borstade jag Bella och sen kom Micaela som skulle med. 
Framme sen lastade vi ut och fick stå i Patricks stall. 
Gick ner och hämtade sadel och lämnade dressen till Jakob som skulle rida.
Bella fick gå i skrittmaskinen innan vi sadlade.
 
 
Gick ner med Bella till förledvolten och påvägen ner och i ledvolten sen var hon lite stökig i början. 
Hon taggade.
 
 
I början av loppet la Jakob Bella först som planerat då vi tror att hon inte är så snabb på upploppet, även Jakob höll med om det som ridit henne i både träning och tävling innan. 
 
Men vid 400m så föll hon bakåt i fältet. Jakob slutade rida då han kände att hon inte trivdes med underlaget. 
Så nu ska hon som sagt vila 6-8 veckor då Colin sa att man ser hon kan ge mer men behöver vila för att få viljan. Hon har gått löp i 2 år nu utan vila mellan så är verkligen dags för det! Jakob sa iaf att hon var jättefin och vi hade gjort ett bra jobb med henne, så det var jättekul att höra :D 
 
 

Nu blir det vila för Bella

Bella gjorde Inge Vidare ifrån sig idag heller. Hon kom sist.
Men Jakob sa att hon kändes jättefin och vi hade gjort ett bra jobb med henne men att banan inte passade henne, den var för tung. Så vi är ändå nöjda att det är banan och inte Bella det är "fel" på :)

Nu ska hon få vila, Colin tycker 6-8 veckor. Sen är till våren är det dags igen på bättre bana!


Gårdagen

Igår red jag Praise på ridbanan. Först jobbade vi med bommar. Han skötte er bra men tyckte er var onödigt.
Sen hoppade vi. Var mycket häst att rida ihop och få kontroll över men var roligt :)

Nobel red jag bara lite snabbt på banan.


Städat och fixat

På eftermiddagen åkte jag till Ica och köpa chips till kvällen. Svängde förbi skola och hämtade en bok och plockade upp Signe så fick hon skjuts hem.

Hemma fixade jag stallet. Smörjde nästa alla mina lädersaker (träns, sadlar, ridstövlar, sadelgjordar osv) ordentligt. Städade och rensade ut onödiga saker. Gjorde alltså allt "det tråkiga men skönt när det är gjort".

Avslutade med att lägga stigläderna jag har på Nobels sadel i någon olja. Pappa gör alltid det med nya träns och stigläder så dom blir mjuka. Nobels gick inte att ändra från ryggen men har inte spelat någon roll för jag har alltid samma längd (och förbjudit någon att rida i den sadeln)... Men insåg att nu efter 2 år är det skönt att ändå kunna ändra lätt ;)


Hemma

Har jätteont i ryggen och huvudet. Antagligen från naprapaten igår. Så stannade hemma då jag inte mår bra. Gjort lite läxor och mer ska göras. Måste fixa stallet också men blir ingen ridning idag. Så inget händer idag. 
 

RSS 2.0