Kommentarerna jokey

P-As kommentar om Raahin i söndags efter loppet och då slank även Espen Ski's kommentar med som red vinnaren.


Raahin idag då...

Idag var det löp på Täby Galopp för Raahin. Jockeyn som red var ingen mindre än P-A Gråberg.
Strösta loppet hittills och Raahin var storfavoriten. Oddsen ska vi inte ens tala om! Men tyvärr gick det inte som någon trodde. Blev en fjärde plats.
 
Underlagaet på banan har precis gjorts om och inte hunnit lägga sig så P-A sa att det kändes som att Raahin inte fick något grepp, det kändes som bakbenen bara försvann.
 
Men alla har bra och dåliga dagar. Såg på Raahin att det inte fanns någon gnista när han sprang.
 
 

Igår

Igår red jag ut på morgonen på Nobel med Jessica som red Money. Red runt sjön. Sen på eftermiddagen/kvällen hade vi massa gäster som fick se stallet och gården :) Så var fixardag hela dagen innan alla kom.
 
Lucy red jag på banan lite på kvällen så hängde en tjej med ut och fick skritta på henne.
 

Baldur Roo Gård

I fredags så skötte sig Baldur super bra. I första klassen 75 cm var det en A:0/A:0. Mot 3:an så kände jag att han tvekade lite så la på skänkeln och då fick han fart och sprang förbi hindret istället. Sen flöt allt annat på.
 
I andra klassen som var en ackumulatorhoppning (varje hinder är poäng typ och sen tid). Hoppade 75 cm även i den klassen.
 
Baldur kan vara ganska tidtig men han hoppade allt utan problem. Sista hindret var fick man välja, antigen ett jättesmalt hinder med en matta och gosedjut udner som gav dubbelt så mycket eller ett ganska vanlig hinder med bara staket under. Jag valde det vanliga för säkerhetsskull och att jag heller ville ha en bra känsla.
Men blev ändå en delad 4:e plats :)
  

Lång dag

Varit lång dag både igår och idag. Men ska försöka blogga imorrn kväll.

Höll på att däcks redan vid 21 idag... Imorrn springer Raahin :)


Ny ridstövlar

Har nya ridstövlar :)
Köpte ett par förra onsdagen men pappa byte idag till en större storlek då 38 satt bra men kände att jag ville prova 39 och det var bra beslut.

Dom är ganska mjuka från början så jag red med dom idag på en gång... Lite skavsår i knävecken och gjorde lite ont men var inga problem!
Men är väldigt nöjd för snygga och sköna (eller kommer nog bli skönare när dom format sig ;).

Men kommer bara ha dom på träning och tävling eller hemma på banan så dom inte blir leriga och förstörda.


Blivande målare

Idag var det en irriterande dag!

I skolan var det bara segt som vanligt. Brukar sluta 13 på torsdagar och få rida på Elevensval men idag tydligen var det inte så. Så då skulle vi välja klasströjor... men efter 20 min då killarna i klassen bråkad rom något jävla tryck så fick jag och Signe ändå åka hem. Onödig väntetid!

Sen har vi målat. Det var roligt ;) Pappa hissade upp oss i traktorskopan för att vi skulle nå.

Sen drog målningen över på tiden lite. Stress till träningen. Stress med läxor. STRESS.

Men så fort man sätter sig på hästryggen försvinner alla problem.

Efter hoppträningen tog mina underbara föräldrar hand om Baldur så gick jag in och plugga.
Nu är jag iaf klar med den största uppgifterna som ska in imorrn :) lättnad.
Pluggat till prov också. Känns bra och stressen börjar försvinna. Mår så dåligt när jag blir stressad för brukar ha ganska bra koll. Bara provet kvar och sen lov. Under lovet blir det jobb på en redovisning och en bokanalys, men nu har jag mer kontroll igen.


Hoppträning med Baldur

Idag var det hoppträning för Bea här hemma hos oss.

Skulle hoppa Lucy men bestämde mig i sista sekunden för att hoppa Baldur.
Varför? Jo, eftersom jag har mycket i skolan & ska hoppa Baldur imorrn på klubbtävling på Roo så kände jag att jag måste rida Baldur men hade inte tiden att rida 2 hästar... Så då fick det bli så att Baldur fick träna :)

Det fick jättebra! Var lite nervös eftersom han kan ha svårt att hålla galoppen och med bommar men idag var det inga problem tycker jag. Hoppade serie och linjer och allt som han kan ha svårt med utan problem!
Så är jättenöjd :)
Nobel och Lucy fick vila som ni nog förstår.


Vad har hänt?

Behövde kolla tillbaka när jag skrev senast om hästarna och det var i torsdags.

Har varit mycket dressyr nu och markarbete för båda hästarna. Ridit ut mer på Nobel. Jessica var också här i helgen och red. Hon provade Lussan ;)
Vill helst inte kommentera det så mycket men Jessicas kommentar var "Hon ser lättare ut än hon är". Lussan måste man verkligen rida in sig på. Första gången jag red henne skenade vi bara runt i ett litet ridhus!

Har använt hackamore på Nobel senaste tiden. Hoppade honom i lördags. Han var underbar. Hoppade stora luftiga språng och då låg ändå en bred oxer på 115cm och resten på 110. Han brukar inte våga hoppa av stort och ha den kraften i sprången.
Nobel är trevlig på hackamore men kan bli svår sväng.

Sen har båda ponnysarna vilat i 2 dagar så jag haft för mycket att göra. Igår var det möte i skolan på kvällen och så målad jag och Signe och i måndags målade vi hela kvällen.

Idag så gjorde jag lite allt möjligt med Lussan. Red först på banan och sen i skogen.

Nobel fick hänga med mig ut och springa. Två flugor i en smäll ;)

Sen pluggat hela kvällen.


Hej

Nu så är jag tillbaka hoppas jag. Har haft/har mycket i skolan och efter skolan ha tjat och Signe målat stallet. Jobbjobbjobb hela tiden helt enkelt. Så när jag väl varit ledig har jag inte orkat blogga!
Men nu ska jag snart sammanfatta allt som hänt lite snabbt i ett annat inlägg. Blir mobilblogg då datorn dog när jag jobbade med skolarbete (orkar inte ladda just nu...).


Förlåt.

Orkade inte blogga igår och inte idag heller. Men snart ska jag dra mig till datorn och blogga (iaf den här veckan...).

Men tänkte blogga nu. Men tappade lusten då jag såg att en engelska uppgift jag skrivit 2 sidor på inte sparats!!! Orkar inte.


Inlägg på G


Skipper <3 vila i frid

Just nu är jag glad att jag har hästarna annars hade jag inte orkar.

Igår kväll försvann Skipper ur mitt liv. Han har funnits hos mormor och morfar sen jag var liten och nu har Jessica haft honom. Han var speciell. Saknade är stor och kommer alltid vara <3
Vila i frid älskade Skipper


Hoppträning

Hopptränade idag med Lucy för Bea. Var hemma hos oss. Så först gick jag med henne en sväng och sen red jag fram på banan.
Lucy skötte sig verkligen bra och var hur fin som helst.
När hon hoppar känns det så lätt, en oxrer låg på ca 120 men det känns inte alls högt för Lussan.
Var en underbar känsla :)

Hoppade sen Baldur. Han var stark, verkligen stark! Men hoppade som vanligt allt. Var väldigt tittig på vattenmattan men hoppade. Alltid lika kul att hoppa honom, han hoppar i alla lägen men nackdelen är att han hoppar när han inte ska hoppa ibland...

Nobel red jag ut på en sväng.


Begravning

Igår var jag inte i skolan för det var mormors begravning.
Fina lilla mormor <3
Var och gjorde morfars grav fin också <3


Gårdagens ridpass

Igår så red jag på banan som blev klar. Underlaget var underbart! Kände verkligen skillnad och hästarna trivdes.

Börja rida Nobel. Satte upp ett räcke på ena långsidan. Jag vände upp och kände hur Nobel började bjuda så mycket så jag fick hålla tillbaka! Det var känsla, så längesen han bjöd. Var bog bra för honom att inte hoppa på ett tag och vila i 3 dagar ;)

Sen red jag Lussan. Hade galoppbommar och 2 låga hinder på långsidan, korta och länge. Från hoppträningen i fredags ville jag känna på henne.
Hade raktbett så hon tog bettet bättre men blev lite stark.
Lussan var jättefin.

Sen hjälpte jag pappa när han hoppade Money.


Nu ska jag sova!

Men bilden stämmer så är plötsligt inte trött längre... Fast idag i skolan sov jag nästan varje rast...


Regn

Ponnysarna har vilat under helgen.
Ösregna idag så tog in hästarna och satte upp i spolspiltan så man kan sätta fast dom då det inte blivit fixat innan. Spola av alla (älskar spolspiltan, någon alla borde ha!).

Red ut på Lussan. Första gången hon hade "heltäckande rid regnräcke". Men hon brydde sig inte. Var jättefin idag, inte alls studsig eller överpigg :)

Nobel fick vila idag med. Borstade lite extra på honom <3


Afaal

Afaal, rikshästen, stall ikaros som står hos Kvisla vann igår! Jag äger en liten del i den hästen :) så det var kul. Jockeyn var Espen Ski som även har ridit Raahin (favorit jockeyn;).
Dock missade jag det precis då det var under teorin, men ändå roligt :)


Träckare

Igår när det var löp och vi inte hade kursen så blev jag träckare till en häst! Jag och Matilde gick ut genom en dörr och då frågade Roy och Eva som stod precis utanför om jag kunde träcka en häst i något stall (från Norge tror jag...).
Så då gick vi iväg så hjälpte Matilde mig lite för jag har aldrig gjort det där tidigare ;) Men allt gick bra, jockeyn var trevlig och sa när jag skulle släppa hästen och sånt.

Hästen var en 2-årig hingst som hette Diamant... Och den vann! Så blev även vinnarcirkeln för min del :)

Slutsats: Var jättekul att träcka och gör gärna om det fler gånger.


Kursen dag 2

Igår så började vi kl. 10 och först var vi i vågrummet och pratade/kollade utrustning med P-A. Gick sen till plastic och P-A gav jättebra tips!
Sen var det lunch :) jag och pappa passade på att hälsa på Raahin som såg fin ut.

Hade efter lunch gick vi igenom lite filmer och teori. Sen var det teoriprov. Alla klarade det :)

Det var löp och efter loppen var det uppridningen för dom som skulle rida upp. Vi andra var kvar och kollade. Lärde sig mycket av det. Vet vad jag ska tänka på när jag ska rida upp sen ;)


Vilken dag!

Är så trött, orkar inte blogga ;) men ni för lite bilder att fundera på... Hur kom jag in i vinnarcirklen/varför går kag med den hästen när jag egentligen skulle vara på kurs?


Amatör jockeylicens dag 1

Idag så var vi på Täby Galopp vid 9. Först gick vi igenom reglementet och sen var det lunch.
Tränade på plastic. Körde först med tyglar och sen utan och vi fick inte ta stöd mot halsen= balansträning. Med tyglar gick bra och utan stöd alls med händerna var hur svårt som helst!
Sen var det föreläsning om kost och tänk kring det.

Åkte vidare till Solvalla. Först var det uppvärmning och sen konditionstest på travbanan. Ett varv är 1000m och vi skulle springa 3 km= 3 varv. Hade 15 min på oss och eftersom jag är 15 (under arton) fick jag 15 min och 30 sekunder på mig.

Sprang på 14:05 :)

Fyspass=VÄRSTA PASSET JAG NÅGONSIN HAFT.
Vi brukar klaga så skolans idrottspass men det är inget mot det vi hade idag. Var 1 minuts intensivt arbete och sen 30 sekunder vila, och övningarna var förjävliga.

Men fick godkänd så nu är det över. Tack och lov!


Nobel igår

Igår longera jag Nobel igen. Han slappnade av bättre i galoppen.
Sen gick jag en kort promenad med honom :)


Skit.

Hopptränade idag på Roo. Det gick så dåligt att jag inte ens orkar tänka på det.


Gympa

Sitter och kollar på alla. Är fys. Inte så kul att kolla på och jag är så sugen på att träna själv till imorrn men risken är att jag blir sjukare då...


Kurs hela helgen

I helgen är det kurs. Hela helgen på Täby Galopp. Är utbildningen till Amatörjockey :)

Så börjar kl.9 och då är det teori och praktisk träning på plastic.
Plastic är en mekanisk häst som som är uppbyggd som en galoppör.

Sen är det konditionstest på Solvalla. Ska springa 3 km på 15 min och fyspass. Slutar ca 18.15.

Lång dag men klart värt det.
Problemet är att jag börja bli förkyld, men bitter ihop och hoppar över gympan idag i skolan för att hålla mig så frisk som möjligt.

Spännande, det här har jag sett fram emot länge! Men kommer ej kunna rida upp då vi inte har någon galoppör att rida ännu.


"Jobbar"

Sitter i skolan nu och jobbar på datorn i biblioteket med Emma och Signe. Fredag= bästa dagen för sen är det HELG!

Har engelska nu, skriver om olika ställen i ett land. Själv har jag (såklart) valt att skriva om England- London & Newmarket :)

Men nu ska jag jobba så jag blir klar någon gång...


Longerat

Orkade verkligen inte rida idag. Håller på att fixa ridbanan så går inte att rida på den.
Kom på idén att longera.

Börja longera Nobel. Jag använder ofta en goug när jag longerar som inspänning. Nobel gick fint och arbetade med ryggen. Han lyssnar jättebra så kan öka och korta traven. Galoppen tappade han lite och orkade inte hålla formen.

Lucy har svårt att slappna av. Hon har för mycket energi helt enkelt för hon är inte stressad utan bara springer på.
VILKEN STEG HON HAR
Kommer så tydlig fram när hon vågar slappna av och gå i låg form.
Men märks att det är bra att longera Lussan.


Målat

Slutade tidigt idag så då har jag och Signe målat på utsidan av stallet som är vårt jobb.
Fick nog lika mycket färg på mig som kom på stallet...


Bästa träningen

Idag var Lucy underbar! Vi hoppade lite olika. På volt, snett igenom och en bana osv.
Lucy lyssnade och tvekade inte alls fast det var lite högre och längre oxrar. Helt underbart <3 kände verkligen hur hon i slutet då hon hoppar som bäst, energin är slut så hon studsar inte runt men hon har energi kvar till att fokusera på att hoppa, fick riktigt fina språng.

Så träningen får 10/10 :)


Stallet

Tog lite snabba bilder idag i stallet. Blev sådär men bättre än inget.


Träning

Hoppträning idag. Första i ridhus för hösten. Är i Vad för Bea. En liten outfit på bilden, medan jag väntar på pappa.


Känner mig ganska vältränad när...

alla i klassen klagade på träningsvärk från gårdagens idrott och jag inte känner något ;)


Sova <3

Ligger i sängen nu och ska ska sova. Är så trött och kände att idag var det dags att sova tidigt ;)
Så hörs vi imorrn, god natt.


Sova <3

Ligger i sängen nu och ska ska sova. Är så trött och kände att idag var det dags att sova tidigt ;)

Så hörs vi imorrn, god natt.


Otur med vädret men bra ridturer

Har varit sol hela dagen. Micaela hände med mig hem så red vi ut. Började rida Lucy och Baldur. Red ut "lilla vad rundan". När vi satt upp var det sol. 5 minuter senare regnade det.
Sista 5 min var det som igen.

Så var det sol. Vi fixade Money och Nobel och red ut. Började regna när vi skrittat 100m från stallet. Sen slutade det regna men var mörkt istället...

Det var ändå lyckade ridturer. Nobel och Lucy var väldigt trevliga idag och pigga.


Bilder

Lite olika bilder från Roo Gård och Sollentuna tävling.


Hästnet

Kollar runt på nätet efter hästar. Pratar med folk för att ha lite alternativ och kontakter.
Ville gärna ha hästen vi besikta idag men eftersom den inte gick igenom (andra gången vi besiktat den) så är det lika bra att kolla runt så får vi se vad som händer...


Uteritt

Red ut med pappa. Jag red Nobel. Red till svensboda och galoppera :) Nobel var pigg och väldigt stark. Skönt att komma ut.


Blev ingen häst

Blev ingen ny häst idag. Hade lite hälta på vänsterfram. Veterinären sa att det inte var något stort men vi får se vad som händer...


*Nervöst*

På väg tunn besiktningen nu...


God morgon

Har släppt ut hästarna och mockat nu på morgonen. Skönt att mockat klart, brukar inte göra det på morgonen men kände för att prova. Gällde bara att komma upp ur sängen...

Brukar alltid behöva stressa på morgonen men har kunnat ta det lugnt :)
Väntar på Signe nu. Får skjuts av henne idag till skolan eftersom jag inte tar moppen pga att jag inte ska hem direkt.

Slutar en timme tidigare idag så jag kan vara med på besiktningen.


Besiktning på G

Imorgon ska vi besikta en häst. Säger inte mer. Men hatar besiktningar, man vet aldrig vad som händer...


Fixar dag

Idag jobbade jag hela dagen med nya stallet. Flyttade in allt. Fixade boxarna och inredde sadelkammaren,  höll på inut i stallet helt enkelt.
 
Några familjekompisar kom över också. Pappa hade några som hjälpte honom här. Dom satte upp lampor på ridbanan och fixade strömmen i stallet.
 
Flyttade in hästarna också :) ÄNTLIGEN!
Skönt att stallet är klart.Det är lite små grejer kvar. Rörmokaren kommer nu i veckan för att göra i ordning spolspiltan.
 
 
Hästarna verkar trivas. I början var dom lite spända. Lucy har hållt på och lekt med vattenkoppen hela kvällen typ. Så snart borde hon fatta hur den funkar ;)
 
Har borstat av hästarna. Nobel var lite nervös när han stod i gången, han kände sig inte hemma märkte jag men lugnade sig efter en stund. Så det blir nog bra. Dom andra gångarna vi haft har varit så trånga så nu hade han utrymmet att röra sig.
 
 
Har varit så iriterrad på Moneys man för den har varit så ful och sliten. Har ridit honom ganska mycket senaste tiden och manen har varit så skitig och inte gått att borsta ut ordengligt. Pappa har inte klippt den så nu gjorde jag det till sist. Blev lite ojämnt så får fixa till lite imorrn tror jag när den har torkat så ser jag hur den ser ut då.
Före:
Efter:
 
 Vill ni ha bilder på stallet och sadelkammare och allt sånt där?
 
 

Tävlingen igår

Tävlingen igår gick sådär. Det gick inte skit men det gick inte heller bra...
 
LC, Nobel:
Jag fick verkligen inte fram Nobel han hade ingen igen energi alls. Inte på framridningen eller på banan. Rullade i ett tempo så vi kom över men det var det.
Inne på banan så vägrade Nobel på 5:an. Ett hinder alla hade vägrat på nästan, var en oxer med en grind.
Men kom över efter en volt (eller var det 2? Minns inte om han vägrade 2 gånger på det...) Kom igenom banan iaf.
 
LC, Lucy:
Red lite vågat på ett rakt bett jag bara ridit dressyr på en gång innan. Men hon tog det så bra då så ville prova ;)
Hon var jättefin på framridningen och framhoppningen.
 
På banan tvekade hon lite men jag hade bestämt mig att hon skulle över ALLT!
Så vi blev felfria.
Hon var lite svår sväng på raka bettet. Så fick sätta tillbaka henne och nästan sakta av helt i en sväng... Så betet var inte smartaste ideen tror jag.
 
 
LB, Nobel:
Nobel kändes fin på framhoppningen. Fick bra energi och fina språng.
 
Inne på banan försvann all glöd. Jag fick arbeta genom varje språng. På något sett kom vi över  1 & 2:an. Trean var en maxad oxer.  Tvärstopp. JAg var så förbannad på Nobel så gjorde minsta volten någonsin och ändå så kunde Nobel hoppa... Fyran var kombination, stopp, gjorde volt och hoppade utan problem. Femma, stopp och då var jag utesluten men gjorde en volt och hoppade- utan problem. Blev lagom förbannad på Nobel i sånt läge för alla som var där sa att han bara var dum (fast jag vill inte anklaga hästen men undantag den här gången då alla tyckte det var han som skött det dåligt).
 
LB, Lucy:
Bytte till vanligt tredelat bett. Framhoppningen så kom vi mot räcket och Lucy tänkte stanna så då tryckte jag på henne och det blev fulaste hoppet vi haft tror jag. Sen kom jag igen för efter sånt fel brukar hon vägra, men då rev hon istället efetrsom hon tveka. Tredje gången blev perfekt :) Oxern (som annars brukar vara förjävlig när det är LB för Lussan) hoppade hon hur fint som helst.
 
Inne på banan kom vi perfekt på 1 och 2:an. Mot trean kändes det riktigt bra, kom perfekt och tvärstopp! Kom igen= stopp och tredje gången var det stopp.
Vet inte vad som hände men eftersom Lucy är väldigt osäker på oxrar och när hon väl vägrat på det en gång verkar hon "bli rädd" för att hoppa hindret. Men har bestämt mig för att fortsätta försöka på LB men blanda med LD fått en väldigt fin runda i sommras och jag tror att det bara är att kämpa och att jag måste vara mer bestämt.
 
 
 Matilde var med vilket var jättekul :) Hon fotade också så kommer nog bilder sen.
 

Bloggar ikväll

Haft fullt upp. Hästarna har flyttat in i nya stallet :) bloggar ikväll.


TÄVLING IMORRN :D

Imorgon är det tävling. Ska hoppa båda i LC och LB på Sollentuna.
Matilde ska hänga med också :)

Är taggad på att tävla. Känns som det var evigheter sen...


Tillbaka på ridskolehäst!

Hoppträning på Roo idag. Fick rida en av deras hästar på ridskolan. Den hette Milo och var 6-årig valack.
En snäll häst. Hängde ganska mycket i tygeln och kändes lite som att man "lyfte" den över hindrena... Men en trevlig häst och stadig på hinder! Kul att prova nya hästar tycker jag :) Det gick bra iaf.

Nobel red jag ut på. Galoppera på travbanan.
Lucy- vila.


Gympa

Idag på gympan hade vi fys/sprang. Sprang 5 varv på ett ställe, ett varv är ca 500m tror jag...
Sen mellan varje varv var det 10 upphopp och 5 knäböj.

Provade min nya app från AppStore som funkar super! RunKeeper.

Sen resten av dagen var seg som vanligt alltså.


Klippt Nobelito

Har klippt Nobel idag. Kände att det var dags... Älskar hans vinterpäls, så mysig men dock så torkar den aldrig.
Så idag var det hej då till Nallebjörnen. Sen gillar jag bättre hans färg innan han blir klippt...

Blev helt okej, Nobel är lugn och snäll men blir uttråkad och då är det svårt att få det bra... Men skönt att ha det gjort :)


Dagens ridpass

Slutade 13.05 idag för jag har ridning på elevens val.

Började rida Lussan. Red markarbete.
Hade bommar, 3 galoppbommar på ena långsidan, travbommar som var upphöjda varannan sida och sen vanliga travbommar snettigenom.

Red med raktbett idag och det gillade vi verkligen! Lucy slappnade av och lyssnade bättre och sprang inte bara när jag tog tag i bettet.

I slutet slappnade hon av riktigt bra i båda varven/gångarterna.

Red sen samma övningar med Money. Han var fin som vanligt :) Lyssnade ovanligt bra också. Kunde öka och korta utan att förlora formen.


...väntar...

Väntar på Sugne nu. Möts i korsningen med mopparna varje morgon ;)


Igår=Sprungit

Har varit ute nu på kvällen igår och sprungit. Sprang 3 km. Gick väldigt bra och var skönt. Det var smart att springa när det var mörkt eftersom jag inte är så förtjust att vara själv mitt ute i skogen så sprang jag för att få det avklarat och komma hem.


Dagens ridpass- Nobel

Nobel flyttade jag först för skänken vilket han verkligen är bra på! Sen så hoppade jag studsen ochNobel tvekade första gången men sen var det inga problem. Han flöt över i bra tempo och arbetade igenom.
Sen hoppade vi kombinationen med väldigt stort avstånd på 70-80cm och ocean var överdrivet bred. Så Nobel fick verkligen sträcka ut och våga hoppa tidigare :)
Han var jätteposetiv och underbar <3


Dagens ridpass- Lucy

Idag så red jag Lucy och Nobel på banan.
Byggde fram en studs och en kombination.

Lucy tog studsen lite snabbt i början fast vi kom lugnt in. Men efter några gånger lugna hon sig och kastade sig inte igenom.

Gick vidare till kombination som från början låg på 90 cm då Lucy reagerat på det när vi tävlat och blivit osäker, så ville hoppa igenom det till lördag då det är tävling.
Räcke in-oxer ut gick hur bra som helst!

Sen vände jag så det blev oxer in- räcke ut. Då tvekade Lussan direkt. Fick ryta till ordentligt för hon skulle hoppa.
Sen så i slutet låg kombinationen på 1.05-1.10m så det lossnade :) Hon hoppade fint och ville verkligen iaf men tvekade lite alltid när ocean var första hindret.

Är nöjd över henne idag, hon var underbar <3


Underbart

Åkte nu på kvällen iväg till Täby Galopp med Money och Baldur.

Jag red fullblodet Money så fick pappa ta lilla islandshästen Baldur.

Började med att trava och cantra ett varv. Första gången jag red Money på Täby. Han var lugn och i början provade han att dra på lite men det var inga problem att lägga honom i ett tempo och sen gick han där avslappnat :)

Andra varvet så drog vi på vid 800. Money accelera verkligen och "vakna till liv" kändes det som. På upploppet så provade jag att ta tillbaka lite= inga problem och sen kröp jag ihop och gav signal till Money att öka.
Det kändes helt annorlunda än att rida ponny, det är mycket roligare att rida Money!

Så det var en lyckad kväll :)


RSS 2.0