Praise

Praise är nu vår häst. Lika bra att jag berättar som det är alltså. 

Praise är en ren chansning då han innan varit skadad och har en sjukdom som heter kissing spines, det innebär att ryggradens kotor sitter för tätt, finns i olika grader och vissa hästar har så dom till och med VÄXT ihop (!), det finns ingen helt klar förklaring varför en häst får det så då hästar som aldrig blivit ridna och levt fritt även kan ha det, antagligen något hästen föds med som sedan kan utvecklas. Enligt forskning har ca 70% av alla hästar någon form av kissing spines.  

Praise ska gå på banan, inte lika hårt som Bella. Bella håller för att vara galoppör då det är en väldigt stor belastning och hästen måste vara rätt byggd. Men veterinär och Helene (massören) säger att Bella har en väldigt bra kroppsbyggnad. 

Praise ska vi alltså prova att fortsätta som galoppör men kommer även tränas som ridhäst. Det är viktigt att han arbetar med ryggen och sträcker ut den, går i låg form bla. 

Vi tog honom av omständigheterna då vi verkligen blivit fast för honom och han verkar trivas så bra och blivit så lugn, han är en helt annan häst sen han kom till oss. Inte den sorts häst vi tänkt oss att ha men hade inte klarat av att lämna ifrån oss honom nu då han är så underbar♥ 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0