Första ridpassen 2013

Började rida ut på Nobel med Signe. Nobel var pigg och kändes fin. 
 
Red sen Bella. Var ingen höjdar tur. Hon har vilade igår och jag valde att rida på snälla D-ringar bettet så en ganska stark häst... Halt på alla vägar och hon har aliminum skor fram då hovslagaren kände att det var onödigt att slå på en järnsko en vecka innan han skulle byta för hovens skull. Men tänte rida in i skogen och galoppera på en traktor väg. Bella vägrade gå över ett dike som vattnet rann i! 
 
Praise gjorde jag snabbt i ordning för det var påväg att bli mörkt och ville rida innan. Han gick fint men var lite bråkig med att gå framåt vissa stunder. Så kollade hovarna och då hade en söm börjat lossna och skon glappade lite. Så det var skönt att det var en anledning till att han stod emot till och från. Vår hovslagare säger att många hästar har problem med skorna nu då snön är så tung och hästarna trampar sig själva då stegen blir stora och inte hinner undan med fram. 
 
Lucy skulle ridas men var på ganska dåligt humör efter 2 misslyckade turer och att sätta sig på Lucy med dåligt humör är ingen vidare bra ide. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0