Allt i ett pogram

Här under kommer förklaringar på hur man läser av ett pogramm inom galoppen. Det är mycket siffror och små saker som mpnga inte alltid förstår. Jag har försökt förklara så bra jag kan och hoppas ni förstår. Annars får ni fråga :)
 
1. Där ser man loppets nummer och bredvid står det om loppet är med i V-4.
 
2. Man ser hur långt loppet är och på bilden var startboxarna är, alltså vart starten går och målet. Det står vilket underlag banan går på. Det står om prispengarna, vad för sorts lopp och vilken tid loppet planeras att starta. Finns även prissumorna.
 
3. Där är det tips och står om olika hästarna.
 
 
1. Hästens namn.
 
2. Dressen som jockeyn har. Alla hästägare har sin dress, hästägarfärgerna är det jockeyn rider i alltså. Numret som står bredvid är det hästen har som numer i löpet.
 
3. Det är vikten jockeyn rider med och B står för blinkers. Finns fler förkortinigar som står i pogrammet.
 
4. Det är jockeyns namn och det som står i parantes är vad hästen egentligen skulle gått med för vikt. Eftersom Fabienne är lärling har hon viktlättnad och får därför rida med 56 kg istället för 59.
 
5. Står tränare och anläggningen tränaren håller till på, hästens ägare och beskriver dressens färger.
 
6. Hästens handicap. Handicapet är hur bra hästen är. Destor högre tal desto bättre häst.
 
7. Står vilken banan och datum tidigare starter, hur långt den sprang och häst som vann+ tider och underlag, handicap den hästen hade. Lite allmänt info om tidigare starter.
 
8. Ser hur många vinster, andra och tredje plaster hästen haft under livet och året innan och hur många starter den gjort och hur mycket pengar den sprungigt in.
 
Hoppas ni lärde er något!
 
Kul när ni tipsar och frågar så fortsätt med det så gör jag så gott jag kan med att svara och förklara.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0